Na revalidatie van bijna een jaar … 24-jarige Belg en ex-toptalent traint opnieuw bij Europese topclub!

Zeer goed nieuws uit Italië. Daouda Peeters, de 24-jarige Belg, traint terug mee bij de U23 van Juventus. De sterke middenvelder moest bijna een jaar revalideren na een zeldzame ziekte. In mei 2022 werd namelijk het Guillain-Barré syndroom, een zeldzame zenuwziekte, geconstateerd bij Daouda Peeters. Na een lange revalidatie staat de ex-Standard-speler terug op het veld bij de beloften van de Italiaanse grootmacht. Overigens speelde hij ook nog voor Club Brugge (U21) en Sampdoria (U19). Alleen maar goed nieuws dus!

Daouda Peeters comeback na zeldzame ziekte

Na een lange afwezigheid, door een zeldzame zenuwziekte, maakte Doauda Peeters donderdag zijn comeback op training bij de U23 van Juventus. Hopelijk vanaf nu alleen maar positief nieuws voor het Belgische talent!

Daouda Peeters comeback na zeldzame ziekte

Daouda Peeters zeldzame ziekte

Bijna een jaar terug vertelde hij openlijk over zijn ernstige zenuwziekte: “Tijdens die tocht had ik voort­durend het gevoel dat mijn voeten aan het slapen waren. Ik had voordien al wat last met stappen en kampte ook met evenwichtsstoornissen. In mijn hoofd trapte ik bijvoorbeeld wel tegen de bal, maar mijn beannen deden niet meer wat ik wilde. Het was alsof ze vertraagd reageerden. Alsof de connectie tussen mijn hersens en mijn benen verstoord was, en dat bleek achteraf ook zo te zijn. De dag erna was het nog niet beter en stapte ik naar onze teamdokter. Ik onderging zenuw­testen. Daarna zei de dokter plots: Daouda, dit is heel serieus.”, zo kwam Daouda Peeters te weten dat hij een zeldzame ziekte had. 

Daouda Peeters lijdt aan het Guillain-Barré syndroom

"Uiteindelijk kon ik vier weken alleen maar liggen. Zelfs mij draaien of wassen lukte niet. Eigenlijk lukte er niks. Het begon met tintelingen. Zo'n gevoel alsof alles slaapt. Mijn rechterquadriceps blokkeerde als eerste. Uiteindelijk raakte ik verlamd vanaf mijn heupen tot aan mijn tenen.", getuigt Daouda Peeters.

Daouda Peeters lijdt aan het Guillain-Barré syndroom

Ook interessant