U21 van Club haalde halve finale op Viareggio Cup in 2017, hier spelen ze nu... Eéntje bij Juventus!

Club Brugge heeft de laatste jaren flink geïnvesteerd in eigen jeugd. Nu beginnen ze daar stilaan van te profiteren, zo was er onlangs de verkoop van De Ketelaere en zien we jonge kerels als Talbi en Vermant debuteren. In 2017 nam de U21 van Club Brugge deel aan het prestigieuze jeugdtoernooi, de Viareggio Cup. Club haalde toen de halve finale, nadat het onder meer Napoli en Juventus versloeg. Uiteindelijk was het de jeugd van Empoli die te sterk bleek te zijn. Wij bij Voetbalflitsen zochten op waar de spelers van toen nu spelen.

Viareggio Cup 2017 Club Brugge

Dit waren de basisspelers in de halve finale tegen Empoli en tussen haakjes staat erbij waar ze nu spelen: Brent Gabriël (SK Beveren), Nathan Nuyts (zonder club), Soufiane Karkache (O. Khouribga), Anton Tanghe (KV Oostende), Ward Verwerft (Turnhout), Daouda Peeters (Juventus), Senne Lynen (Union), Indyana van Camp (Schelle Sport), Noah Fadiga (Stade Brest), Loïs Openda (Lens) en Fran Brodic (NK Varazdin). Verder zaten op de bank: Lucas Alfieri, Sven Cornette, Brandon Baiye, Joachim Carcela-Gonzalez, Victor Vankerkhoven, Murad Han Gönen en Rik De Kuyffer.

Club Brugge Senne Lynen

Het was een zeer talentvolle ploeg, maar helaas konden er niet veel spelers doorbreken in het eerste elftal van Club. Enkel Loïs Openda brak door bij de A-ploeg, al zocht hij snel andere oorden op. Hij kwam 53 keer in actie voor blauw-zwart en scoorde daarin vijf doelpunten. Verder spelen Senne Lynen, Anton Tanghe en Daouda Peeters - die na een jaar opnieuw traint - wel nog op hoog niveau. Lynen is ondertussen zelfs uitgegroeid tot één van de smaakmakers bij Union.

Viareggio Cup 2017 Club Brugge u21 halve finale

In 2019 klopte Club ook Inter op de Viareggio Cup:

Ook interessant