Moeder Vertonghen: "Jan verdient de aanvoerdersband"

Moeder Vertonghen: "Jan verdient de aanvoerdersband"

Jan Vertonghen verruilde in 2003 het Belgische Beerschot voor de jeugdopleiding van Ajax. Daar brak de verdediger door in het eerste elftal. Moeder Ria Mattheeuws hoopt stiekem dat Vertonghen ooit terug zal keren naar Amsterdam. 

"Het zou mooi zijn mocht hij terug naar Ajax kunnen gaan, maar als je niet meer meekunt bij Tottenham, waarom zou het dan nog bij Ajax lukken?", zo vertelt Mattheeuws tegenover Het Laatste Nieuws. Ze moest in de Johan Cruijff Arena een keer de tribune verlaten vanwege de spanning. "Ze moesten een punt halen tegen PSV om voor het eerst sinds lange tijd kampioen te worden. Ik zat met vrienden in de ArenA. Ik heb de tribune moeten verlaten omdat ik de spanning niet meer aankon."

Televisie
"Voor tv heb ik dat niet zo. Ik kan zelfs moeilijk twee uur naar een match kijken, dan los ik ondertussen een sudoku op. Als Jan speelt, volg ik hem wel. Op tv zie je het soms beter dan in het stadion, daar heb je geen herhalingen en hoor je geen commentaar", vervolgt de moeder van Vertonghen. "Als ik even voor mezelf mag spreken, Jan zal daar geen punt van maken, vind ik dat hij met de meeste caps de aanvoerdersband verdient."

Recordinternational
"Jan heeft ook zo zijn uitstraling. En in wedstrijden waarin hij aanvoerder is, kan hij toch altijd iets meer. Dat is mijn mening, hé", aldus Mattheeuws. Vertonghen staat op het punt om Jan Ceulemans te evenaren als recordinternational van België. "Ik vergelijk niet zo graag met Ceulemans. Hij is toch een icoon. Ik zou het nog mooier vinden mocht mijn Jan honderd interlands halen. Dat vind ik specialer dan het getal nu."

De tien mooiste Ajax-goals van Jan Vertonghen