Ex-Rouche Jelle van Damme voorspelt zijn winnaar in het duel Standard-Ajax

Ajax moet eerst nog in een dubbele confrontatie met Standard Luik zien af te rekenen, waarna ook nog een clash met Dinamo Kiev of Slavia Praag staat te wachten. Bij winst in beide confrontaties nemen de Amsterdammers deel aan de Champions League van dit seizoen. Ex-Rouche Jelle van Damme heeft echter geen twijfels: "Ajax gaat ver komen dit seizoen."

Ajax favoriet?

Michel Preud'homme, de trainer van Standard Luik, wees Ajax aan als grote favoriet. Van Damme snapt de uitspraken van de trainer wel: "Veel mensen verwachten dat Ajax zal doorgaan in plaats van Standard. Ajax is een grotere club in Europa dan Standard, dus dan is het normaal dat je de druk bij je eigen elftal wilt weghalen. Maar Ajax moet Standard zeker niet onderschatten."

"Kwartfinale haalbaar"

Hoewel Ajax dus nog absoluut niet zeker is van deelname aan het kampioenenbal, loopt Van Damme wel al op de zaken vooruit: "Of Ajax weer de kwartfinale kan halen? Natuurlijk kan dat. Die ambitie heeft Ajax ook denk ik. Ik heb heel goede tijden bij Ajax meegemaakt. We werden meerdere keren kampioen en kwamen ver in de Champions League, sluit hij af in gesprek met Ajax Showtime."