Exact 2 jaar geleden: België schakelt Portugal uit op het EK na schicht van Thorgan Hazard (VIDEO)

Op 27 juni 2021, vandaag exact twee jaar geleden, speelde België op EURO 2020 in de achtste finale tegen het Portugal van Cristiano Ronaldo en Pepe. De Rode Duivels konden deze razendspannende wedstrijd naar zich toe trekken, na een doelpunt van Thorgan Hazard in de eerste helft. 1-0 werd het uiteindelijk en België stootte door naar de kwartfinale!

België-Portugal op het EK (1-0)

Het was een leuke avond voor de Belgische supporters in Sevilla. Ze zagen hoe Cristiano Ronaldo en de andere Portugezen uitgeschakeld werden door onze Rode Duivels. Een bliksemschicht van Thorgan Hazard besliste de wedstrijd. De Portugezen hadden nog enkele goede kansen, met onder andere een bal op de paal, maar het geluk zat die dag aan Belgische zijde. Opvallend: België had die avond slechts één schot op doel en kon geen enkele hoekschop verzamelen. Onder meer Vermaelen, Meunier en Tielemans stonden toen ook nog in de basis. Bekijk hieronder het doelpunt van Hazard:

Er was toen wel één incident dat zorgwekkend was en waar er achteraf ook de ernst van bewezen werd: de blessure van Kevin De Bruyne na deze afschuwelijke tackle van Joao Palhinha:

Ook interessant