Wie is Mohamed Salah El Boukammiri, talent van Club Brugge dat meetraint met A-elftal?

Het voetbalseizoen 2022-2023 in de Jupiler Pro League is nog maar goed en wel gedaan, of daar is het volgende al. Bij Club Brugge beginnen ze op maandag 26 juni officieel aan de voorbereiding onder nieuwe coach Ronny Deila. Het beloven boeiende weken te worden, want er is nu al veel veranderd bij blauw-zwart. Door de afwezigheid van een pak internationals, krijgen acht nieuwe spelers van Club NXT hun kans op de allereerste training. Eén van hen is Mohamed Salah El Boukammiri. Leer hem hier wat beter kennen.

Wie is Mohamed Salah El Boukammiri van Club Brugge?

Mohamed Salah El Boukammiri is een Belgische, actieve voetballer die vanaf dit seizoen uitkomt voor Club NXT, in de Challenger Pro League. Salah is geboren op 27 mei 2004 en is op moment van schrijven dus negentien jaar. De Belg streek nog maar net neer in Brugge; hij kwam transfervrij over van Union Saint-Gilloise en wordt komend seizoen bij Club NXT gestald. Hij krijgt de komende dagen wel de kans om zich te bewijzen onder Ronny Deila, want hij is één van de acht spelers van Club NXT die verwacht wordt op de eerste training van blauw-zwart. 

Mohamed Salah El Boukammiri opleiding

Salah werd opgeleid bij Crossing Schaerbeek en koos op jonge leeftijd al voor de stap richting Zulte Waregem. In 2019 stapte hij transfervrij over naar Union Saint-Gilloise, waar hij de opkomst van de slapende reus van dichtbij meemaakte. Vorig seizoen was hij een vaste waarde bij de U23 van de Brusselaars, die uitkwamen in Tweede Nationale. Hij was er goed voor drie goals in 27 matchen. Salah begon het seizoen zelfs in de A-kern, want op speeldag één maakte hij onder Karel Geraerts zijn debuut in de Jupiler Pro League: tegen STVV mocht hij twee minuten invallen. Op speeldag drie kreeg hij een halfuur, maar verder dan dat kwam hij niet door de erg stevige concurrentie. Benieuwd hoe hij zich ontwikkelt bij Club Brugge.