STERK! Toby Alderweireld reageert voor het eerst na kritiek van supporters

Toby Alderweireld kreeg erg veel kritiek te verduren na zijn wedstrijd tegen Wit-Rusland. Sommige supporters vinden zelfs dat zijn tijd bij de Rode Duivels bijna voorbij is en dat spelers zoals Zinho Vanheusden zijn plaats mogen innemen. Toby Alderweireld is het hier totaal niet mee eens en reageerde hierop.

Toby Alderweireld

De 32-jarige centrale verdediger verkaste deze zomer naar het Qatarese Al-Duhail SC voor 13 miljoen euro. Hij speelde vanaf de zomer van 2015 bij Tottenham, maar daar kwam een einde aan. Hij speelde al 116 wedstrijden voor de Rode Duivels en is één van de vaste pionnen achterin. 

Toby Alderweireld na kritiek

Toby Alderweireld had dit te zeggen na de kritiek dat hij te verduren kreeg: "In dat soort wedstrijden kan je niets winnen. Mentaal is dat ook moeilijk. Je kan alleen maar verliezen in zo’n match, zeker achterin. Je speelt heel veel vóór de bal. Als je dan aanvallend de ploeg wil helpen, staat het achterin niet altijd 100 procent. Het kan beter maar tegen Tsjechië bewezen we toch dat we verdedigend meekunnen."