BIZAR: ex-RSCA-verdediger krijgt 'tweede' geel in penaltyreeks, uitdagende viering (VIDEO)

Ken jij Matt Miazga nog? De 28-jarige Amerikaanse verdediger speelde in het seizoen 2020-2021 voor RSC Anderlecht, waar hij een goede indruk naliet. Miazga bleek echter te duur voor paars-wit, dat hem huurde van Chelsea. Naar verluidt vroegen zij vijf miljoen euro voor de verdediger. Inmiddels speelt de Amerikaan in eigen land, bij Cincinnati. Daar is hij een sterkhouder, maar ging hij ook viraal door een opvallende viering tijdens een strafschoppenreeks...

Matt Miazga viering penaltyreeks

Matt Miazga is een absolute sterkhouder in de MLS - zo werd hij deze week zelfs nog uitgeroepen tot verdediger van het jaar -, maar liet zich twee weken geleden niet van zijn beste kant zien. In de MLS play-offs tegen NY Red Bulls (zijn ex-club) scoorde hij in de strafschoppenreeks zijn penalty, maar vierde daarna heel flagrant voor de kop van zijn ex-ploeg. Het leverde hem zijn tweede gele kaart op, want hij kreeg er al ééntje in de reguliere speeltijd. Hij kreeg echter geen rode kaart onder de neus geduwd. Cincinnati won wel en plaatste zich zo voor de halve finale van de Conference. Bekijk hieronder de opvallende beelden:

Matt Miazga Anderlecht

Matt Miazga gaf ooit in een gesprek met Het Laatste Nieuws nog aan dat hij het erg jammer vond dat hij niet langer bij Anderlecht kon blijven. Hij voelde zich er goed en was er ook belangrijk. Hij wilde een definitieve transfer maken om stabiliteit te krijgen in zijn carrière. Hij had daarom ook een gesprek met Vincent Kompany en Peter Verbeke. "Het was echter snel duidelijk dat het niet makkelijk zou zijn om mij te kopen, wat Anderlecht wel graag wilde. Chelsea vroeg te veel geld", aldus Miazga. De Amerikaan werd onder meer vervangen door Wesley Hoedt.

matt miazga anderlecht alaves

Ook interessant