Ex-miljoenentransfer van Club Brugge vindt na 20(!!) maanden opnieuw een club, amper 30 jaar...

Zegt de naam Nicolas Castillo nog iets? Hij speelde 39 wedstrijden voor Club Brugge, waarin hij dertien keer kon scoren. Jarenlang speelde de spits in Mexico, maar sinds maart 2022 viel Castillo zonder club. Het vinden van een nieuwe ploeg bleef uit en dus rees de vraag steeds meer of hij zijn voetbalcarrière wel zou voortzetten. Na twintig maanden zoeken lijkt het eindelijk raak te zijn: op Instagram gaf Castillo de hint dat hij weldra opnieuw op het veld zal staan, bij eerste liefde Club Universidad Catolica.

Nicolas Castillo nieuwe club gevonden

In de winter van 2014 haalde Club Brugge de spits binnen van het Chileense Catolica - jawel, de club waar hij nu naar terugkeerde - voor een bedrag van ongeveer drie miljoen euro. Bij Club werd hij meerdere keren uitgeleend aan respectievelijk Mainz, Frosinone en (alweer) Catolica. In de winter van 2017 werd hij officieel verkocht aan het Mexicaanse UNAM Pumas, voor een bedrag van om en bij de vier miljoen euro. Verder speelde hij nog bij Benfica, Club América, Juventude en Necaxa. Voor Chili speelde hij 24 wedstrijden, waarin hij vier keer kon scoren. Vorige zomer was Castillo nog hard aan het werk aan de conditie, maar het duurde dus nog even vooraleer er witte rook kwam.

Nicolas Castillo Universidad Catolica

Castillo trainde al even mee bij Catolica, maar het was vooralsnog niet duidelijk wat de plannen van de Chileen waren. Op Instragam hint de ex-speler van Club Brugge nu op een definitieve terugkeer: "Guess who's back. I'm doing this sh*t again.". Opvallend, want de laatste match van Castillo op het hoogste niveau dateert al van januari 2022, toen nog bij Necaxa.

Bekijk hier een prachtig doelpunt van Nicolas Castillo, toen nog actief bij UNAM Pumas in Mexico.