Wie is Lorenzo Youndje, beloftevolle verdediger van Eupen en opgeroepen voor Belgische U19?

Speeldag 10 in de Jupiler Pro League is afgelopen en dat wil zeggen dat we ons klaar maken voor een interlandbreak. Vrijdag spelen de Rode Duivels in en tegen Oostenrijk, terwijl we maandag Zweden treffen. Ook de Belgische jeugdploegen komen in actie. Niet enkel de Belgische U21, maar bijvoorbeeld ook de Belgische U19. Zij treffen Frankrijk en Nederland in twee oefeninterlands. Wie onder meer in de selectie zit, is de 18-jarige Lorenzo Youndje, een linksachter van Eupen die er onlangs zijn contract verlengde! Tijd om Youndje wat beter te leren kennen!

Lorenzo Youndje werd geboren op 12 april 2005 en is op moment van schrijven achttien jaar oud. Karol Lorenzo Youndje Sihon werd geboren in Yaoundé (Kameroen), maar bezit de Belgische nationaliteit. Hij werd tot en met 2020 opgeleid bij Club Luik, maar speelt sindsdien voor de jeugd van Eupen. Dit seizoen maakte hij zijn debuut voor de Panda's op het hoogste niveau. Op 24 september 2023 mocht hij tien minuten voor tijd invallen op het veld van KAA Gent (2-1 nederlaag). Tegen Anderlecht en Antwerp viel hij eveneens in, en dat zal zeker niet de laatste keer zijn!

Youndje is een linksvoetige verdediger die voornamelijk op de linksback speelt. Hij wordt gezien als een groot talent en onlangs verlengde hij ook zijn contract bij KAS Eupen. Hij speelde eerder al voor de U16 en U18, maar trainde al vaker mee met de A-ploeg. Nadat hij in het verleden al op de shortlist stond voor de Belgische U18, werd hij nu voor de eerste keer opgeroepen voor de Belgische U19. Daar kan hij straks zijn debuut maken tegen Frankrijk of Nederland. Youndje speelt bij Eupen met het nummer 34 op zijn rug. Een naam om in de gaten te houden!

Ook interessant