Marc Degryse heeft aangename boodschap voor Youri Tielemans na oefenmatch tegen Servië

Marc Degryse is de huisanalist van Het Laatste Nieuws. Na de oefeninterland van de Rode Duivels tegen Servië had hij - ondanks de matige partij - wel wat te zeggen, zo ook over Youri Tielemans. De middenvelder van Aston Villa speelde een prima match en lijkt zijn beste vorm terug te vinden.

Marc Degryse Youri Tielemans

Youri Tielemans liet een goede indruk na tegen Servië, dat vond ook Marc Degryse. “Het was het duo Tielemans-Openda dat voor het meeste gevaar zorgde. Youri Tielemans was echt wel op niveau, je merkt dat hij zich beter in zijn sas begint te voelen bij Aston Villa. Hij stuurde Openda drie keer goed weg en dat waren niet de makkelijkste ballen. Met veel gevoel getrapt en telkens volgde daar een goede mogelijkheid uit. Dit is de Youri Tielemans die ik wil zien bij de Rode Duivels.”. Tielemans ligt normaal onder vuur bij de Belgische fans, maar nu lijkt hij terug naar zijn beste niveau toe te groeien. Afgelopen weekend mocht hij ook al zijn basisdebuut bij Aston Villa in de Premier League vieren.

Youri Tielemans Marc Degryse

Marc Degryse Philip Zinckernagel

Niet enkel over de Rode Duivels spreekt Marc Degyrse zich uit. Ook over spelers of wedstrijden in de Jupiler Pro League geeft hij bij Het Laatste Nieuws regelmatig zijn ongezouten mening. Zo was hij na de wedstrijd tussen Union en Club Brugge bijzonder streng voor Philip Zinckernagel. "Moet Deila Zinckernagel nog de hand boven het hoofd houden? Hij stond 55 minuten op het veld en ik heb daar niks van gezien. Intrinsiek is hij een heel goede voetballer, maar in grinta of engagement trekt het op niks. Aan de linkerkant had hij geen connectie met Meijer en hij liep vaak richting de positie van Vanaken.", aldus Marc Degryse

Marc Degryse Philip Zinckernagel

Ook interessant