Wie is Lukas Willen, 19-jarig Belgisch talent van Zulte Waregem én man van de match tegen KV Mechelen?

Het is tot nu toe nog niet het seizoen van Zulte Waregem geweest. De West-Vlamingen bengelen eigenlijk al sinds de start aan de staart van het klassement en staan daar momenteel nog altijd. Gelukkig hebben ze wel wat zaken om zich aan op te trekken. Eén daarvan is hun jeugdspeler Lukas Willen, die zich steeds meer manifesteert als vaste waarde achterin. Maar wie is Lukas Willen eigenlijk?

Lukas Willen Zulte Waregem

Lukas Willen is een 19-jarige voetballer die onder contract ligt bij Zulte Waregem. Willen is een linksvoetige centrale verdediger, die eventueel ook op de backpositie uit de voeten kwam. De jonge Belg mag zich sinds dit seizoen een vaste waarde in de A-kern van Essevee noemen. Op speeldag twee in de Jupiler Pro League - op 31 juli 2022 - maakte hij zijn debuut voor het eerste elftal. Coach Mbaye Leye liet hem toen opdraven tegen Antwerp. Ondertussen is hij niet meer uit de ploeg weg te denken: hij speelde al zeven matchen op rij elke minuut én werd verkozen tot man van de match in het 2-2 gelijkspel tegen KV Mechelen.

Lukas Willen Club Brugge

Lukas Willen speelde in zijn jonge jaren bij het plaatselijke Gavere-Asper, maar zette al op jonge leeftijd de stap naar Club Brugge. Daar doorliep hij heel wat jeugdreeksen: hij speelde uiteindelijk twaalf jaar voor blauw en zwart. De stap naar de beloften viel echter in het water door een hardnekkige heupblessure en dus koos de Vlaming voor Zulte Waregem, waar hij vorig jaar een profcontract tekende tot 2024.

Ook interessant