Wie is Roméo Lavia, 19-jarig Belgisch toptalent en door Tedesco opgeroepen voor Rode Duivels?

Vrijdag 17 maart maakte nieuwbakken bondscoach van België, Domenico Tedesco, zijn allereerste selectie bekend voor de EK-kwalificatiematch tegen Zweden en oefeninterland tegen Duitsland. En daar was traditiegetrouw opnieuw veel om te doen. Grote verrassingen in de selectie zagen we niet, want er was maar één naam bij die we nog nooit zagen: Roméo Lavia. Leer het Belgisch toptalent hier wat beter kennen.

Wie is Roméo Lavia Rode Duivels?

Roméo Lavia is een Belgische, actieve voetballer die speelt bij Southampton in de Premier League. Lavia is geboren op 6 januari 2004 en op moment van schrijven dus negentien jaar. Negentien jaar, maar toch al opgeroepen voor de Rode Duivels. Het gaat de laatste maanden bijzonder hard in de carrière van Lavia, die bij de nationale ploeg de opvolger van de gepasseerde Axel Witsel moet worden. De centrale middenvelder werd door Southampton weggeplukt bij Manchester City en hoort er dit seizoen bijna wekelijks bij de uitblinkers. Hij stond al zestien keer aan de aftrap en trof daarin één keer raak, tegen Chelsea. 

Roméo Lavia opgeleid bij Anderlecht

Bij Anderlecht zullen ze Lavia nog wel goed kennen. De jongeling koos al op z'n achtste voor de opleiding in Neerpede en spendeerde daar acht jaar van zijn carrière. Hij droeg er zelfs de aanvoerdersband bij de U16, alvorens in 2020 voor Man City te kiezen. Pep Guardiola had zijn talent ook gezien: Lavia trainde geregeld mee met de A-ploeg. Door de zware concurrentie lieten ze hem echter - met een terugkoopclausule - gaan naar Southampton voor €14 miljoen. Zijn marktwaarde klom ondertussen al naar €25 miljoen.

Lavia in actie tegen Tottenham:

Ook interessant