Wat zijn de kansen van België op het WK?

Volgend jaar zomer staat natuurlijk het wereldkampioenschap voetbal weer op de agenda. Iets om naar uit te kijken, maar er moet ook alvast gekeken worden naar de kansen van bepaalde landen en vandaag lichten wij daar België voor je uit. Het is natuurlijk leuk om mee te doen aan een WK voetbal, maar zonder kansen wordt er eigenlijk om niets gespeeld. Hoe staat ons land er voor?

Aanvallers van wereldklasse

Zoals Cruijff wel eens zei: “je aanval is de beste verdediging”. In het geval van België is dit ook zeker waar, want er staat een aantal aanvallers in van wereldniveau. Eden Hazard is toch echt wel de onbetwiste nummer één bij de Rode Duivels. Het is altijd een basisspeler onder Antonio Conte bij Chelsea en ook Martinez zet hem vrijwel altijd bij de startende namen. Echter is er nog een man die in het oog springt bij de Belgisch ploeg en dat is Dries Mertens. Hij rijgt de doelpunten aaneen bij Napoli en ook in de nationale ploeg gaat het naar behoren. Een onbetwiste basisspeler en iemand waar we op moeten letten tijdens het mondiale tornooi volgend jaar.

Ook één van de duurdere spelers van de wereld is een Belg; Romelu Lukaku. Hij is afgelopen zomer getransfereerd naar Manchester United en scoort er hier flink op los. Het is een beest van een speler en weet het net aardig te vinden.

Stabiliteit

Eén van de belangrijkste aspecten van het Belgische team is dat er geen slechte factoren in de ploeg zijn en over het algemeen dus zeer stabiel rendeert. Ook de resultaten zijn stabiel en er zijn geen gekke, negatieve uitslagen te vinden in de afgelopen wedstrijden. Achterin staat het als een huis en ook het middenveld kent geen zwakke schakels. Het is dus te verwachten dat ook tijdens het WK België hoort bij de kanshebbers op de eindstrijd.

Natuurlijk zullen de kansen van België afhangen van de ploegen die zij loten en de vorm van de dag, maar op voorhand kan gezegd worden dat de selectie van België één van de sterkere van het tornooi is.

Hoeveel vertrouwen heb je?

Het kan zomaar zijn dat je enorm veel vetrouwen hebt in de Belgische ploeg dat je het WK en wedden samenbrengt door een gokje te wagen. Neem dan mee dat je niet enkel een gewonnen wedstrijd hoeft te kiezen, maar ook de scoringsdrift van Hazard, Lukaku of Mertens kan een leuke uitkomst bieden.