RSCA-bestuurder doet straffe bekentenis over Club-verleden: "Ben een RSCA-supporter"

Peter Verbeke is momenteel aan de slag als CEO bij RSC Anderlecht. Hij kwam er terecht op aanvraag van Kompany en kan binnenskamers op heel wat lof rekenen. Wat veel mensen niet weten, is dat Verbeke vroeger nog een lange periode actief was bij Club Brugge. Welismaar meer op de achtergrond dan nu, hij had er de functie van 'recruitment coördinator'.


Club Brugge-verleden

In de Play Sports-serie 'De Kantine' komt Verbeke terug op zijn verleden bij Club Brugge. Het was toen blijkbaar al duidelijk dat hij een Anderlecht-supporter was. Hij vertelde er het volgende over: "Als Club Brugge aanklopt met de job van je dromen, dan zeg je niet: nee, ik was of ik ben supporter van Anderlecht. Zo werkt het niet in het voetbal. Er zijn genoeg voorbeelden van bestuurders die een supportershart hebben voor een andere club. Dat is ook ter sprake gekomen tijdens de sollicitatie", aldus Verbeke.


Vincent Mannaert

Club Brugge, en met name Vincent Mannaert, waren weldegelijk op de hoogte van de liefde voor Anderlecht. "Vincent Mannaert heeft me gevraagd of ik supporter van Club Brugge was. Ik had altijd een veel grotere sympathie voor Anderlecht dan voor Club Brugge. Hoe Mannaert reageerde? Hij reageerde daar positief op", besloot Verbeke opvallend.


De Kantine

Ook interessant