Wie is Alejandro Granados, 17-jarig toptalent van Club Brugge dat bij Club NXT wordt gestald?

Bij Club Brugge zetten ze de laatste jaren massaal in op hun jeugdacademie, en dat loonde vorig seizoen al. Met onder andere Jorne Spileers, Chemsdine Talbi en Kyriani Sabbe zagen we diamantjes uit eigen jeugd debuteren voor de hoofdmacht. Een nadeel is natuurlijk dat de beloften, Club NXT, minder sterk voor de dag komen. Om ook volgend seizoen goed mee te kunnen draaien in de Challenger Pro League moet blauw-zwart zich ook daar versterken. Dat doen ze nu met Alejandro Granados en Amine Et Taïbi. De eerste leer je hier wat beter kennen.

Wie is Alejandro Garnados Club Brugge Club NXT?

Alejandro Granados is een Spaanse, actieve voetballer die komend seizoen voor Club Brugge zal uitkomen. De Spanjaard werd geboren op 30 mei 2006 en is op moment van schrijven zeventien jaar. De Bruggelingen plukten Granados weg bij Orlando City: ze betaalden €1,5 miljoen voor zijn diensten aan de MLS-club. Gezien zijn potentieel en jonge leeftijd is het het de bedoeling dat Granados in het seizoen 2023-2024 voor Club NXT zal uitkomen. Een mooie transfer, want Granados kan best wat adelbrieven voorleggen...

Alejandro Granados Spanje U17

Granados is geboren in Alicante en doorliep op jonge leeftijd de jeugdreeksen van Hercules. Op jonge leeftijd koos hij echter al voor de Verenigde Staten, waar hij bij Orlando City belandde. Twee seizoenen lang speelde hij voor de B-ploeg en op 11 juni 2023 debuteerde hij zelfs in de MLS. Granados is in Spanje geen onbekende naam: in mei was hij nog basisspeler op het EK U17. De centrale middenvelder scoorde er toen zelfs een heerlijke goal in de kwartfinale, waar hij het veld deelde met onder andere Lamine Yamal van Barcelona. Benieuwd wat hij volgend seizoen kan tonen in de Challenger Pro League.

Bekijk hier de heerlijke goal op het EK U17:

Ook interessant