JPL-fans reageren OPVALLEND nadat Boucaut na 14 jaar zijn afscheid als scheidsrechter aankondigt

Na veertien jaar, 210 gefloten wedstrijden en zeer veel controverse kwam er maandag 17 juli een einde aan een tijdperk: Alexandre Boucaut zet op 42-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière als scheidsrechter. Tijdens zijn loopbaan verdiende hij onder meer de FIFA-badge, waardoor hij naast Belgische wedstrijden ook EK-voorrondes en kwalificatiewedstrijden van Europese bekers mocht leiden. Vanaf heden zal hij full-time als bankier kunnen werken, de job die hij voordien combineerde met zijn werk als scheidsrechter.

Alexandre Boucaut stopt als scheidsrechter

Zijn scheidsrechterscarrière zal door de meeste fans echter niet snel vergeten worden. Hij veroorzaakte namelijk behoorlijk wat controverse tijdens zijn loopbaan. Vandaar dat vele fans dan ook opgelucht reageren wanneer zijn pensioen werd aangekondigd. Zo ook de Club-fans: zij vinden namelijk dat Boucaut al heel zijn carrière in het voordeel van Anderlecht fluit. In zijn eerste Club-Anderlecht floot hij bijvoorbeeld twee penalty's voor Anderlecht. Lees hieronder enkele reacties.

"Gedaan met de gratis punten voor Anderlecht!"

"Hij hield niet van Club Brugge. Opgeruimd staat netjes."

"Wtf? Geen gratis penalty's meer [voor Anderlecht]?

"Eindelijk goed nieuws!"

Alexandre Boucaut Anderlecht - Oostende

Op de openingsspeeldag van afgelopen seizoen maakte Boucaut zich al meteen onpopulair bij de fans van Anderlecht. Volgens hen zou hij de hele wedstrijd in het voordeel van Oostende gefloten hebben. Opvallend, want bij de aankondiging van zijn pensioen lezen we veel reacties (vooral van Club-fans) over het feit dat hij doorheen zijn ccarrière juist in het voordeel van Anderlecht zou gefloten hebben. Nog maar eens het bewijs dat een voetbalfan maar al te graag de slachtofferrol opzoekt...

Ook vorig seizoen werd Boucaut fel bekritiseerd. Hij laste de wedstrijd tussen Beerschot en Cercle Brugge af, tot grote woede fan de fans.

Ook interessant