Dag op dag 4 jaar geleden: Club Brugge wordt kampioen na winst tegen Anderlecht (Throwback)

Dag op dag 4 jaar geleden werd Club Brugge landskampioen. Na een periode van 11 jaar zonder titel, kan het eindelijk nog eens de titel pakken. Op de 8ste speeldag van Play-Off 1 was Club kampioen als het won van aarstrivaal Anderlecht.

Sterk begin

Club Brugge begon heel aanvallend en na 23 minuten kon Meunier een voorzet trappen, tot bij de kleine Diaby. De spits kopt de 1-0 binnen en Club zit op rozen. 5 minuten later kan Club Brugge weer profiteren. Na een slechte inspeelbal van de verdediging van Anderlecht, kon Claudemir onderscheppen. Hij geeft de bal mee aan Diaby die de bal over Proto lobt. 2-0 na een halfuur en de match lijkt gespeeld.

Op het uur even wat opschudding. Er beland een bom in de zestien van Anderlecht tijdens een hoekschop voor Club Brugge. De bom ontploft en Engels lijkt de meest getroffen speler te zijn. De match wordt even stilgelegd maar kan toch verder worden gespeeld. 1 minuut nadat de match weer wordt verder gespeeld, kan Vormer vrij voorzetten. Hij ziet de inlopende Vanaken die torenhoog de 3-0 binnenkopt.

Na 68 minuten kreeg Club Brugge een hoekschop. De bal werd gekopt tegen de hand van een Anderlecht-speler en de bal gaat op de stip. Clublegende Timmy Simons mocht de penalty nemen en trapte de 4-0 binnen.