Eindelijk: 4de Provincialer pakt eerste zege sinds 2 oktober 2021 ... vorig seizoen ALLES verloren!

KVV Zomergem kende vorig seizoen een dramatisch seizoen in Derde Provinciale in Oost-Vlaanderen. Ze verloren dertig matchen op een rij en pakten geen enkel punt. Het seizoen ervoor was niet veel beter, want in Tweede Provinciale behaalden ze toen ook slechts acht punten. Na twee degradaties op een rij komen ze opnieuw uit in Vierde Provinciale. Daar gaat het hen duidelijk veel beter voor de wind, want na drie speeldagen tellen ze 5/9 en verloren ze nog geen enkele keer. Afgelopen weekend werd met 0-3 gewonnen op het veld van Bassevelde, waardoor ze hun eerste zege boekten sinds 2 oktober 2021. Met andere woorden: na bijna twee jaar wachten kon de Oost-Vlaamse club eindelijk nog eens een officiële match winnen! Doen ze dat zaterdagavond opnieuw over tegen FC Dampoort?

KVV Zomergem

KVV Zomergem werd opgericht in 1931 door enkele jongeren onder het motto 'Sport na Arbeid'. Via deze weg vonden heel wat jonge mensen een ontspannend tijdverdrijf na een zware werkdag. Omdat in die periode Micky Mouse ook door Walt Disney werd uitgebracht en het een echt hype was, kreeg de club al snel de bijnaam 'De Mickeys'. Daarnaast waren ook de ballen waarmee 'De Mickeys' voetbalden zeer uniek. Ze waren namelijk één van de weinig clubs die met een echte leren bal speelde.

Opmars in jaren 50

Na de oorlog kreeg de club een echte boost. De club verhuisde in 1947 naar de huidige voetbalterreinen en sloot zich zes jaar later aan bij de Belgische Voetbalbond. In het eerste seizoen in Derde Provinciale kon de club meteen kampioen worden en promoveerden de Oost-Vlamingen naar Tweede Provinciale. Na enkele jaren van op en neer te gaan in de Provinciale reeksen, kwam de club met wisselend succes geregeld in Tweede Provinciale uit. Het grootste succes behaalde KVV Zottegem in 2004. Toenmalig trainer Tom D'hondt slaagde erin om de club uit Oost-Vlaanderen naar Eerste Provinciale te loodsen. Het geluk was echt van korte duur. Enkele jaren later moet de club terug zijn kleuren verdedigen in Vierde Provinciale. Dit was voor 'De Mickeys' het signaal om vooral met jonge spelers te gaan werken. Opvallend: ook Sint-Niklaas kon onlangs voor het eerst sinds medio 2022 nog eens winnen.

Hun eerste zege sinds 2 oktober 2021 werd uiteraard stevig gevierd:

Hieronder zie je KVV Zomergem in actie: