Luikse fans hebben maar 1 iets te zeggen na ontslag van Carl Hoefkens bij Standard

Standard Luik heeft zondagochtend zijn trainer Carl Hoefkens de laan uitgestuurd. De Luikse club "heeft na de ontgoochelende sportieve resultaten beslist om de samenwerking met Carl Hoefkens stop te zetten. Standard wil Carl bedanken voor zijn toewijding de laatste maanden.Onze club zal vanaf nu op zoek gaan naar een nieuwe coach voor onze eerste ploeg", zo klinkt de persmededeling van de Rouches. Op 'X' waren de meeste Standard-fans dan ook uitzinning van vreugde. Voetbalflitsen bundelde de comments.

Carl Hoefkens Standard

"We zijn allemaal erg blij dat Hoefkens weg is, en terecht"

"Ik heb de persmededeling al 28 keer gelezen"

"Hoefkens kende absoluut niets van tactiek"

"Hoefkens is al voor de tweede keer op rij vóór de winterstop buiten gevlogen na een zielig spel te hebben getoond en de resultaten onder de verwachtingen bleven. Slechtste coach die ik bij Standard heb gezien sinds ik supporter werd (2012-2013)"

Bah écoute 2eme club de suite ou Hoefkens perd son vestiaire avant la trêve hivernale en ayant montré un jeu pathétique et des résultats en dessous des attentes. Pire coach que j'ai vu au Standard depuis que jsuis supporter (2012 2013)

— Julien🔴⚪️ (@erju007) December 31, 2023

Carl Hoefkens vs KV Mechelen

Standard Luik leed nog voor Kerstmis een pijnlijke 3-0 nederlaag op het veld van KV Mechelen. De Rouches verloren alweer en zagen Malinwa zelfs op gelijke hoogte komen in het klassement. De ex-ploeg van Carl Hoefkens stond op amper vijf punten van de degradatiebarrages en het is dan ook niet onlogisch dat de Vlaamse oefenmeester enorm onder vuur kwam te liggen. Voetbalflitsen bundelde opnieuw heel wat kwade reacties van Standard-fans. Na twaalf minuten pakte Bokadi trouwens al een rode kaart. Volgens de fans was het een verkeerde keuze om hem op te stellen. Ook KV Kortrijk ging woensdagavond de boot in en werd fel besproken op sociale media.

"Wanneer zetten we Hoefkens buiten?" 

"Stel je voor dat je Noubi op de bank heft en nog Bokadi en Laifis opstelt. Aan de kant Hoefkens"

"Er zit echt niets in dit team" 

"We zijn het lachtertje van België, goed gedaan, ga zo door" 

"Ontsla deze klootz*k van een coach, het zal slecht aflopen met je onzin" 

"Als er vanavond geen persbericht komt om te zeggen dat Hoefkens niet ontslagen is, gaat het ontploffen. Overwinning of niet. Geen speelstijl, slechte opstelling, ik heb er genoeg van!" 

"Fl*kker toch op!!! Hoefkens out!" 

"Hoefkens out!"

"Er moet echt iets veranderen... Ik ben nooit een voorstander van het te snel wisselen van coaches, maar dit is wekenlang veel te rampzalig geweest, er is helemaal niets" 

"Mechelen had al drie matchen niet meer gescoord, goed gedaan Carl" 

Carl Hoefkens vs Antwerp

Hoefkens moest dit seizoen al regelmatig kritiek slikken van de eigen aanhang. Niet in het minst na de pijnlijke 6-0 afgang tegen Antwerp.

"Hoefkens, je hebt bloed aan je handen."

"Eigenlijk doet Hoefkens alleen maar wissels om ons te doen verliezen als we voor staan. Maar als we achter staan, doet hij niets."

"Ik sta op het punt dat ik binnen twee weken liever Defour voor onze bank zie dan Hoefkens."

"Bedankt voor niets Hoefkens, en laat ons nu maar gerust."

"Beste Carl: wat heb je ons, naast die overwinningen tegen Club Brugge en Anderlecht, eigenlijk al bijgebracht?"

"Wat een schande, serieus. Hoefkens out, bedankt."