Dani Alves neemt afscheid van Juventus: "Ik voetbal niet voor het geld"

Dani Alves heeft afscheid genomen van de Juventus-supporters. Dit deed de rechtsback via zijn Instagram-account. Alves spreekt een dankwoord uit richting de fans, zijn ploeggenoten en de club. Het contract van de Braziliaan werd vorige week ontbonden, waardoor de weg naar Manchester City vrij is.

"Ik wil mijn dank uitspreken richting alle supporters van Juventus voor het afgelopen seizoen, richting mijn ploeggenoten omdat ze me welkom heetten als echte professionals, en richting deze club, die prijzen pakt en grote finales speelt. Ik ben iedere dag gepassioneerd bezig geweest om deze club nog groter te maken", schrijft de 34-jarige Dani Alves. "Mijn respect voor deze club en de supporters was mijn leidraad. Ik bied mijn excuses aan richting de supporters, voor als ze het gevoel hebben gehad dat ik ze beledigde."

Weinig begrip

De verdediger doelt daarmee op zijn besluit om al na één jaar te vertrekken bij Juventus. Dat was niet als belediging van de aanhang bedoeld, zo zegt hij zelf. "Ik ga gewoon op een heel spontane manier door het leven en dat begrijpen maar weinig mensen. Ik ben niet perfect, maar mijn hart is puur. Ik speel niet voor het geld. Ik speel omdat ik houd van de sport en van de mensen die er deel van uitmaken", benadrukt hij. "Ik laat jullie oordelen over wat ik heb gepresteerd en waarvoor ik heb gewerkt. Ik houd van het voetbal en geld zal me nooit ergens anders heen leiden."