Zo verrassend zou het klassement in de JPL eruitzien als elke wedstrijd slechts 60 minuten zou duren!

Met nog vier speeldagen te gaan naderen we stilaan de ontknoping van de reguliere competitie in onze Jupiler Pro League. Bovenaan is het verschil amper drie punten geworden tussen KRC Genk en Union SG. Het beloven nog spannende wedstrijden te worden in de strijd om de top vier alsook de top acht. Wij bij Voetbalflitsen zijn eens op zoek gegaan naar hoe de stand er zou uitzien als een wedstrijd na een uur werd afgefloten. Met Westerlo zien we een verrassende leider bovenaan het klassement. Ook Seraing staat opvallend hoger dan in de normale klassering. Eerder maakten we ook een lijstje van de tien Jupiler Pro League-spelers met de hoogste Sofascore-rating dit seizoen

Jupiler Pro League-stand na 60 minuten 

KVC Westerlo is bezig aan een uitstekend seizoen. Als een wedstrijd maar 60 minuten zou duren, zouden de Kemphanen zelfs op nummer één staan. De Buffalo's zouden ook enkele plekken stijgen als de wedstrijd een halfuur eerder afgefloten zou worden. Onderin zou Zulte Waregem de rode lantaarn zijn en is het Seraing dat twee plekken opschuift naar boven. Voor Eupen is het maar goed dat een match de volledige 90 minuten duurt. Voor Standard en Club Brugge zou er niet veel veranderen. Beide teams doen volop mee in de strijd om het laatste ticket van de Champions Play-offs te bemachtigen. Bekijk hieronder de wel heel verrassende stand als elke wedstrijd slechts 60 minuten zou duren. Natuurlijk fictief, maar wel opvallend om te zien. Je zou kunnen zeggen dat de ploegen die hierin bovenin staan misschien fysisch minder sterk zijn om het 90 minuten vol te houden.

Jupiler Pro League-stand als matchen 60' duurden

KVC Westerlo won afgelopen weekend met 1-2 op het veld van laagvlieger KV Oostende. Één van de revelaties bij de Kemphanen, Maxime De Cuyper, miste een strafschop:

Ook interessant