Voorbeschouwing Genk-Club Brugge: alles wat je moet weten!

Na twee speeldagen in de Belgische voetbalcompetitie staan zowel de uittredende kampioen Club Brugge als Racing Genk met 1/6 aan de aftrap van hun derde match. Het is meteen van moeten voor de manschappen van Nicky Hayen. Zij deelden in de openingsmatch de punten met KV Mechelen en verloren de week erop met 1-0 van Standard. Genk kwam niet verder dan 0-0 tegen datzelfde Standard en ging 3-1 de boot in tegen OH Leuven. 

Opstelling Genk

Genk-coach Thorsten Fink was duidelijk niet tevreden na het verlies in Leuven en voert vier wissels door. In doel komt van Crombrugge terug in de ploeg voor de jonge Penders. Die laatste staat dicht bij een transfer naar Chelsea. De drie achterin blijven dezelfde met Sadick, Smets en Kayembe. Op het middenveld verlaten Fadera, Bangoura en Karetsas de ploeg. In hun plaats komen Ken Nkuba, nieuwe aankoop Nikolas Sattlberger en youngster Kongolo. Voorin moeten dezelfde namen voor goals zorgen: Steuckers, Baah en doelpuntenmaker tegen OHL Tolu Arokodare.

Opstelling Club Brugge

Ook Hayen gooit zijn basiself wat om. Mignolet blijft natuurlijk in doel, maar in de defensie zien we al meteen twee nieuwe mannen. Seys en Romero moeten hun plek afgeven aan De Cuyper en Ordonez. Mechele en Siquet houden hun plek. Onyedika en Vetlesen vervangen Jashari en Nielsen voor de defensie. Ook de twee flanken tegen Standard moeten eraan geloven. Skov Olsen en Nusa komen in de basis voor Tzolis en Skoras. Vanaken en Nilsson zijn wel van de partij.

Wil je meer lezen over dit duel? Klik hier!