PIJNLIJK! 2de meest succesvolle club uit Oost-Europees land staat op 1 match van degradatie

Het gaat absoluut niet goed met FC Dinamo Boekarest. De Roemeense club is na stadsgenoot Steaua Boekerest de op één meest succesvolle club van het land. Maar de laatste landstitel dateert al van in 2007 en ook de laatste bekeroverwinning was al tien jaar geleden. In 2017 werd er wel een League Cup gewonnen, een trofee dat slechts drie jaar bestond en eigenlijk niet veel voorstelde. Tot overmaat van ramp dreigt de club nu te degraderen, ze moeten in hun barrageduel een 2-0 achterstand ophalen.

FC Dinamo Boekarest

FC Dinamo Boekarest werd in 1948 opgericht. De Roemeense club speelt haar thuiswedstrijden in het Ștefan cel Mare, een stadion dat plaats biedt aan 15.300 toeschouwers. De clubkleuren van Dinamo zijn rood en wit, op het logo van de club zijn er twee rode honden te zien en daardoor hebben ze de bijnaam Câinii Roșii (Rode Honden). Dinamo Boekarest werd voor het eerst kampioen in 1955 en sindsdien volgden er nog zeventien titels. Ook de Roemeense beker werd al dertien keer gewonnen. 

Dit seizoen eindigde Dinamo op een troosteloze veertiende plaats in het klassement, waardoor het moest deelnemen aan de degradatie play-offs. En ook daarin verging het de Roemeense club niet goed, ze haalden met moeite een achtste plaats op tien ploegen. Nu moeten ze barragewedstrijden spelen tegen FC Universitatea Cluj, de heenwedstrijd werd al verloren met 2-0. De terugwedstrijd staat op zondag 29 mei op het programma. Het ziet er niet al te goed uit voor de op één na succesvolste club uit Roemenië.