Sprookje! 38-jarige ex-Rode Duivel stopt penalty in Croky Cup en treft nu topploeg uit de JPL (VIDEO)

KRC Harelbeke is één van de meest verrassende ploegen die momenteel nog actief is in de Beker van België. De West-Vlaamse club uit Tweede Nationale mag het eind oktober opnemen tegen Standard Luik. Niet thuis, maar wel in het prachtige Sclessin. Het is zuur dat ze deze topmatch niet voor eigen supporters mogen spelen, maar daarvoor voldeed het Forestiersstadion niet aan de juist voorwaarden. De verouderde stadionverlichting was de enige factor die hier een rol in speelde.

KRC Harelbeke Croky Cup

Hoe dan ook, het is best knap dat KRC Harelbeke nog actief is in de Croky Cup. Hun laatste tegenstander was CS Onhaye uit Derde Nationale. Zij schopten het verrassend tot in de zesde ronde van de Croky Cup, maar daar bleek KRC Harelbeke dus te sterk na strafschoppen. Opvallend: voor de West-Vlamingen was het de derde keer op rij dat ze verlengingen of meer moesten spelen. Ook tegen Dikkelvenne en Hamme werd de wedstrijd niet in de reguliere 90 minuten afgerond. Stunten deed Harelbeke nog niet, want zo moesten ze nog geen enkele keer spelen tegen een ploeg uit een hogere reeks. Tegen Standard staat meteen hun eerste klepper op het programma.

Sammy Bossut KRC Harelbeke

Dé man bij KRC Harelbeke is sinds deze zomer Sammy Bossut. De 38-jarige doelman keepte ooit één wedstrijd voor de Rode Duivels en speelde maar liefst 473 wedstrijden voor Zulte Waregem. Onlangs ruilde hij Essevee transfervrij in voor Tweede Nationaler KRC Harelbeke. Best een opvallende transfer gezien het niveauverschil, maar niet als je weet dat Bossut er tussen 2003 en 2006 al uitkwam voor de eerste ploeg. Hij stond uiteraard in doel tijdens hun Croky Cup-wedstrijden en was met een penaltysave beslissend tegen Onhaye. De Walen trapten de eerste penalty over, maar de derde strafschop kon Bossut redden. Die save kan je hieronder herbekijken. Een prachtig sprookje voor de nu 38-jarige Bossut:

Uiteraard werd er stevig gevierd bij KRC Harelbeke na de gewonnen uitmatch tegen Onhaye. Ze mochten zich opmaken voor de volgende ronde in de Croky cup, waar sowieso een eersteklasser uit de bus zou komen. Dat werd dus het zoekende Standard Luik.

Ook interessant