NIEUWE FUSIE! 2 clubs uit Vlaams-Brabant slaan de handen ineen en worden ... PSV 1820!

KFC Perk is een club uit Tweede Provinciale B. De A-ploeg doet het na negentien matchen echter niet goed: amper zeventien punten en al twaalf nederlagen. Hun B-ploeg staat dan weer zesde in Vierde Provinciale C. De club uit de provincie Vlaams-Brabant gaat echter fusioneren met K. Steenokkerzeel VO, een bevriende buur, want Perk is een deelgemeente van Steenokkerzeel. Die laatste club staat momenteel negende in Derde Provinciale B. Twee clubs met een gelijkaardig niveau, dus werd beslist om de handen in elkaar te slaan en te fusioneren.

KFC Perk en Steenokkerzeel Vlug-Op

Tweede Provincialer KFC Perk en Derde Provincialer Steenokkerzeel Vlug-Op worden dus volgend seizoen één club. Beide teams worden er ééntje onder de naam PSV 1820. De club zal in het blauw en wit spelen en haar thuiswedstrijden afwerken in Perk (site Kerkdreef), terwijl de vrouwen dat zullen doen in Steenokkerzeel (site Darmlaan). De club zal gigantisch worden, met een A- en B-ploeg, een vrouwenploeg, een veterenanenteam, een G-ploeg en een dertigtal jeugdteams.

PSV 1820

Zeven jaar geleden zaten beide clubs al rond de tafel omtrent een eventuele fusie, maar die komt er dus nu pas aan. De naam PSV 1820 betekent voluit Perk Steenokkerzeel Verenigt. De echte reden voor de fusie? Financieel zat Perk aan haar maximum en er was schaalvergroting nodig. Beide clubs zijn bovendien al lang vragende partij voor de aanleg van een kunstgrasveld en extra kleedkamers. Een fusie is de perfecte oplossing om hier meer kans op te maken. De ambitie is om uit te groeien tot een sterke Eerste Provincialer, maar met uiteraard zoveel mogelijk eigen jeugd en eigen inwoners. Een andere Provincialer die momenteel van zich laat horen, is FC Eendracht Kuurne!

Het logo van de nieuwe club:

Met PSV 1820 is een nieuwe derby tegen KCVV opnieuw mogelijk:

Ook interessant