Gent-sterkhouder eindigde laatste in 'eigen' Tour de France: "Mijn achterwiel viel er gewoon af!"

KAA Gent is dit seizoen één van de favorieten om kampioen te worden, ook al slaagden ze er niet in om Casper Nielsen binnen te halen. Vorig seizoen wonnen ze nog de beker en haalden ze ei zo na nog play-off 1 na een straffe remonte. Van de Belgische topclubs is KAA Gent trouwens de enige ploeg die haar coach behield: Hein Vanhaezebrouck. Dat kan een voordeel zijn, zo vindt ook Laurent Depoitre.

Laurent Depoitre

Het Laatste Nieuws had een gesprek met Laurent Depoitre en Hugo Cuypers, beide aanvaller bij de Buffalo's. Het ging onder meer over hun privéleven en de ambities voor komend seizoen. In het interview dook er een grappige stukje op. Deze zomer ging Gent op zomerstage en daar werd een mini 'Tour de France' georganiseerd. Er werd een estafettewedstrijd gehouden waarbij de selectie werd opgesplitst in verschillende teams. Depoitre eindigde (met zijn team) laatste, maar daar heeft hij een goede reden voor...

Fietsen

"Fietsen is niets voor mij, met mijn lichaamsbouw. Ik was laatste op de Gentse 'Tour de France' op stage. Nu ja laat ons zeggen 'bij de laatsten'. Op het vlakke en in de afdaling, dan ga ik vooruit. Maar eens het een beetje bergop gaat, ben ik verloren. én ik had ook nog materiaalpech. we reden een estaffetewedstrijdje in teams. Ik pakte de fiets aan, liep enkele meters en toen ik op de fiets wilde springen... Mijn achterwiel viel er gewoon af - niet te geloven. Geen wonder dus dat ik laatste eindigde", aldus Depoitre in Het Laatste Nieuws. Grappig verhaal! Wist jij trouwens dat ex-Anderlecht-speler Kenny Dehaes wielrenner werd?