Simpel rekenwerk: in dit geval kan Club Brugge alsnog derde eindigen in hun poule

Raar maar waar, ondanks de zware pandoering tegen RB Leipzig kan Club Brugge er alsnog in slagen om de Duitsers voorbij te steken in hun Champions League-poule. Beide clubs tellen momenteel vier punten, maar Leipzig staat derde omwille van het betere onderlinge resultaat en beter doelsaldo.

PSG

Moeilijk is het allemaal niet: Club Brugge moet in de laatste match tegen PSG sowieso beter doen dan RB Leipzig tegen Manchester City. Blauw-zwart speelt op verplaatsing, terwijl Leipzig thuis mag aantreden. Als Club Brugge bijvoorbeeld een punt pakt in Parijs en Leipzig verliest thuis van City, dan zijn onze landgenoten derde.

Vormpeil

Dat wordt uiteraard geen evidente klus voor blauw-zwart. Met deze vormpeil een punt pakken in Parijs is nu niet meteen realistisch. Daarnaast mag Leipzig niks rapen tegen Manchester City, tenzij zij gelijkspelen en blauw-zwart zou winnen van PSG. Iets wat weinig mensen uiteraard zien gebeuren. Het doelsaldo telt in elk geval niet meer mee.

Roteren

Speelt ook het feit dat zowel Manchester City als PSG al zeker zijn van hun plek in de volgende ronde en ze ook niet meer strijden om de groepswinst. Plekken één en twee liggen al vast dus de kans is bijzonder groot dat beide elftallen zullen roteren op speeldag zes. Dat kan gunstig zijn voor blauw-zwart, maar uiteraard ook voor RB Leipzig. We zullen het allemaal zien op dinsdag 7 december.

club brugge europa league

Net binnen