In het oog houden! 11 beloften die volgend seizoen hun talent tonen in 1B, mét Duranville

Er loopt erg veel talent rond op de Belgische velden en de verdere ontwikkeling van deze spelers is cruciaal. Daarom mogen de belofteploegen van Genk, Anderlecht, Club Brugge en Standard zich volgend seizoen meten met de profclubs uit 1B. Spelers als Julien Duranville, die vorige maand nog gelinkt werd aan een transfer van 15 miljoen euro naar Bayern München, mogen zo aantreden op het tweede hoogste niveau en dat is voor zo een jonge spelers een unieke kans om zich te bewijzen.

Belofteploegen in 1B

Het is de eerste keer dat belofteploegen in België het in de competitie mogen opnemen tegen ploegen van professioneel niveau. 1B zal bestaan uit 12 ploegen: 8 profploegen en 4 belofteploegen. Een goede zaak voor de jeugd, maar de vraag is maar of de profploegen daar ook beter van worden. Kunnen ploegen als Beerschot, dat onlangs de komst van ex-Club en Anderlechtspeler Hervé Matthysafrondde, zich blijven evolueren als ze tegen belofteploegen moeten spelen? We gaan het volgend seizoen allemaal te weten komen, maar een ding is zeker: het zal spektakel opleveren.

Beloften met talent

Hier alvast enkele namen om in het oog te houden: Chambaere, Sabbe, Sadiki, Hautekiet, Rommens, Didden, Audoor, Léoni, Duranville, Diawara en Labila.