11 talentvolle stagiairs krijgen hun kans bij A-kern Club Brugge: "Wie zich toont, mag blijven"

Club Brugge is onlangs begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zoals elk jaar worden er enkele oefenmatchen afgewerkt én krijgen beloften de kans om zich te bewijzen. Carl Hoefkens heeft daarom besloten om elf 'stagiairs' van Club NXT aan te laten sluiten bij de trainingen van de A-ploeg. Na de voorbereiding wordt beslist of ze definitief bij de eerste ploeg zullen horen of ze voorlopig bij de beloften in 1B zullen blijven. De vraag is trouwens ook of Ruud Vormer zal aanblijven.

Beloften bij A-ploeg Club Brugge

Onder de elf stagiairs zitten er vijf spelers van amper 17 jaar. Zo heb je Denzel De Roeve, Kyriani Sabbe, Mathis Servais, Jorne Spileers en Chemsdine Talbi. De meeste onder hen traden vorig seizoen ook aan in de UEFA Youth League. De vraag is wie van hen komend seizoen kan doorbreken. Voor Jakke Van Britsom is het nog wat te vroeg om al voor de A-ploeg uit te komen.

beloften club nxt eerste ploeg club brugge

18-jarige stagiairs

Onder de stagiairs zitten ten slotte ook zes 18-jarigen. Deze zullen misschien wat meer belletjes doen rinkelen. Het gaat om Sem Audoor, Arne Engels, Henri Maton, Kiany Vroman, Lukas Mondele en Romeo Vermant. Die laatste is trouwens de zoon van Sven Vermant, ex-speler van Club Brugge. Ibe Hautekiet en Abakar Sylla zijn al zeker van een plekje in de A-kern.

beloften club nxt eerste ploeg club brugge

Carl Hoefkens wil meer inzetten op de jeugd, maar zal ook niet zomaar iemand opstellen. “Ik heb het hen nog gezegd: Kansen krijg je niet bij Club Brugge, die moet je verdienen. Het is de bedoeling dat ze zich de komende weken tonen. En wie dat doet, mag blijven. Ik heb geen vast aantal postjes dat ik kan verdelen de komende weken. Dat maakt het ook zo boeiend. Soms komt zo’n evolutie ook gewoon heel onverwacht. Dat gebeurde bijvoorbeeld met Ignace Van der Brempt vorig seizoen.”, aldus de nieuwe Club Brugge-trainer.

Heel wat van deze stagiairs traden vorig seizoen aan in de UEFA Youth League, en daar deden ze het goed!

Ook interessant