Wie is Aad de Mos, voormalig succestrainer van KV Mechelen en Anderlecht en tegenwoordig analist?

De Belgische voetbalwereld puilt zowat uit van spelers, trainers, televisiefiguren en analisten. Om elke hoek loert er wel ééntje tegenwoordig. Wie daar nu al enige tijd bij hoort, is Aad de Mos. De 75-jarige Nederlander werd vooral in de jaren '80 en '90 populair, maar staat tegenwoordig gekend als iemand met een controversiële mening. Vaak komt hij niet meer in de Belgische media, dus de jongeren onder ons zullen hem misschien niet zo goed kennen. Dat verandert hieronder.

Aad de Mos trainer KV Mechelen Anderlecht

Tegenwoordig is het vaak zo dat trainers zelf een bekende voetballer waren, maar Aad de Mos is de uitzondering die de regel bevestigt. Zijn beroemdheid vergaarde hij door zijn trainerscarrière die daar op volgde. Na onder andere ADO en Ajax volgde KV Mechelen en dat was een schot in de roos. Hij won er zowaar de Europacup II tegen Ajax - na een goal van Piet den Boer - en de Europese Supercup tegen PSV. Ook de landstitel werd toen binnengehaald. Niet naar de zin van RSCA-voorzitter Constant Vanden Stock, die de Mos naar Brussel haalde. Ook daar won hij een landstitel.

Aad de Mos analist

Na Anderlecht volgden nog een resem clubs als PSV, Werder Bremen en Standard, maar echt veel potten brak hij niet meer. Hij stortte zich in de 21e eeuw op het analyseren van matchen voor televisie. Hij was vooral te zien bij VTM, 2BE en Ziggo Sport. In 2014 was hij nog vaste analist bij het voetbalprogramma Stadion, maar zijn plek verloor hij aan Wim De Coninck na een kritische tweet over de Rode Duivels op het WK in Brazilië. 

De beste momenten van Aad de Mos bij Voetbal International:

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link