Enorm pijnlijk! Club Brugge-flop zit na enkele maanden zonder club ALWEER op de bank in... Roemenië

Kennen jullie hem nog? Karlo Letica werd ooit aanzien als een van de grootste talenten onder de Kroatische doelmannen, maar hij kon deze status nooit waarmaken. De doelman kwam ooit van Hajduk Split naar Club Brugge (dat het in februari opneemt tegen Benfica en Ramos die tegen Zwitserland een hattrick scoorde) voor drie miljoen euro. Hij startte het seizen 2019-2020 wel nog onder de lat in het team van zijn landgenoot Ivan Leko, maar enkele blunders later stond Ethan Horvath alweer in doel.

Karlo Letica

Met heel wat adelbrieven uit de Kroatische pers maakte Karlo Letica de overstap van Kroatië naar België. Amper één seizoen na aankomst mocht de speler alweer beschikken bij Club Brugge en werd hij uitgeleend aan SPAL. Ook in Italië werd het geen succes. Met maar tien wedstrijden op de teller keerde Letica al terug naar Jan Breydel. Dat seizoen had Club net een seizoen doorgemaakt zonder titel en het koos voor zekerheid in doel. Simon Mignolet werd van de bank in Liverpool naar Brugge gehaald en de Kroaat werd opnieuw verhuurd aan een Serie A-club. Dit keer mocht hij het proberen bij Sampdoria. Zijn tweede avontuur in Italië zou nog slechter eindigen, helaas speelde hij bij Sampdoria amper twee wedstrijden.

Roemeense hoogste klasse biedt oplossing

In het seizoen 2020-2021 bood Roemenië dan uiteindelijk een oplossing en liet Club zijn dure aankoop gratis vertrekken naar CFR Cluj. Helaas voor Karlo Letica herhaalde de geschiedenis zich en ook bij CFR Cluj kwam de doelman aan slechts vier wedstrijden. Na dat seizoen viel de doelman zonder club en in oktober kon de speler opnieuw onderdak vinden bij FC Hermannstadt. Bij de huidige nummer acht in de Roemeens competitie stond hij voorlopig zeven keer in doel. De Kroaat is amper 25 jaar oud, een erg spijtige zaak.

Hieronder zie je de hoogtepunten in de carrière van Karlo Letica:

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link