Exact 12 jaar geleden: 17-jarige Sven Dhoest stopt penalty tegen RSCA op zijn debuut, heldenrol! (VIDEO)

Op 28 augustus 2011 speelden Club Brugge en Anderlecht 1-1 gelijk. Vadis Odjidja scoorde in de 84ste minuut een strafschop voor de thuisploeg, terwijl paars-wit via Milan Jovanovic in de allerlaatste minuut gelijkmaakte. Het was trouwens die wedstrijd waarin Colin Coosemans een rode kaart pakte en we kennismaakten met Sven Dhoest. Exact twaalf jaar geleden!

Sven Dhoest penalty Anderlecht

In minuut 74 glipt Fernando Canesin door de buitenspelval en is hij net te snel voor Colin Coosemans, waardoor de Club Brugge-doelman de Braziliaan onderuit haalt en een rood karton krijgt aangesmeerd. Niki Zimling wordt opgeofferd om de amper 17-jarige Sven Dhoest te laten debuteren. Zijn eerste actie wordt meteen een stilstaande fase, hij moet namelijk de penalty van Sacha Kljestan zien te stoppen. En de jonge doelman slaagt er ook in. Dhoest redt de strafschop van Kljestan in zijn eerste en meteen ook laatste partij voor blauw-zwart.

Sven Dhoest Bredene keeperstrainer

Sven Dhoest is tegenwoordig 29 jaar, maar helaas moest de Belg noodgedwongen stoppen met voetballen. De laatste jaren was hij nog actief bij Knokke. Daar leek hij de deur dicht te gaan trekken om bij oude liefde Varsenare aan de slag te gaan, maar dat plan ging door een hardnekkige knieblessure niet door. Dhoest koos er dan maar voor om keeperstrainer te worden bij SV Bredene, een West-Vlaamse Eerste Provincialer.

Vanaf minuut 5:06 begint de actie. Coosemans haalt Canesin onderuit en krijgt rood. Dhoest vervangt Zimling en stopt de strafschop van Kljestan. 

Ook interessant