Een overzicht van de bekendste voetbalpodcasts in Vlaanderen

Een format dat de laatste jaren enorm aan populariteit heeft gewonnen, is zonder enige twijfel dat van de podcasts. Wekelijks wordt er uitvoerig gepalaverd over ons favoriete balspelletje. De vraag is echter: zie je nog het bos door de bomen? Wij maakten een overzicht met de leukste en bekendste podcasts in Vlaanderen, voetbalgerelateerd. Doe hieronder dus zeker wat inspiratie op.

Voetbalpodcasts in Vlaanderen

  • 90 Minutes

Een podcast van Friends of Sports en Sporza, waarbij Filip Joos, Sam Kerkhofs, Gilles De Coster, Daan Heymans en Gilles Mbiye-Beya de vaste gasten zijn.

  • MIDMID

Een podcast van Friends of Sports, waarbij Sam Kerkhofs en Evert Winkelmans een gast uit de voetbalwereld aan de tand voelen.

  • Sjotcast

De voetbalpodcast van Het Nieuwsblad. Yanko Beeckman en Koen Frans hebben het wekelijks over de voetbalactualiteit, maar ook Franky Van der Elst en Frank Raes komen er vaak in voor.

  • KICK&RUSH

Een podcast van Friends of Sports, voor de liefhebbers van de Premier League. Wekelijks blikken Leroy Deltour, Jelle Tack en Tim Wielandt terug op de afgelopen speeldag in de Engelse competitie.

  • BAROTELLI

Een voetbalpodcast van Friends of Sports, waarin host Gilles Mbiye-Beya terugblikt op de laatste speeldag van de Jupiler Pro League. Hij nodigt er wekelijks andere gasten uit. Ook live te volgen op YouTube op zondagavond.

  • Croqueta

Een podcast van Friends of Sports, voor de liefhebbers van La Liga. Michael Van Vaerenberg en Koen Frans hebben het over de Spaanse competitie. Vroeger wekelijks, tegenwoordig maandelijks.

  • Koolcast Sport

Koolcast Sport is een medium met tal van leuke voetbalpodcasts. Thema's als de Jupiler Pro League, de Champions League, de Afrika Cup en Manchester United komen er uitgebreid aan bod. Bekendste gasten zijn Brian Soares Duarte en Alexandre Mestag. 

  • Podcasts over specifieke voetbalclubs 

Er zijn ook veel podcasts over het reilen en zeilen van enkele clubs uit de Jupiler Pro League in het bijzonder. Zo denken we aan De Klokke podcast (Club Brugge), De Vierkante Paal (Antwerp), Stropcast (KAA Gent) en Radio Djamel (KV Kortrijk).