OVERZICHT: Dit zijn de 6 beste wintertransfers uit de Jupiler Pro League

Net zoals elk jaar wordt het belang van wintertransfers overschat. Bij de meeste Belgische clubs komen deze spelers amper aan spelen toe en presteren ze ook niet buitengewoon. Slechts in enkele gevallen blijken wintertransfers een voltreffer te zijn. Bij Het Nieuwsblad deden ze onderzoek naar de zes beste 'nieuwkomers' uit de Jupiler Pro League. Hierbij baseerden ze zich op het aantal speelminuten, alsook hun statistieken (goals en assists).

1. Hamdi Harbaoui
De aanvaller van Zulte Waregem kwam vorige maand over van RSC Anderlecht en bleek meteen een voltreffer. Met zes doelpunten bracht hij zijn ploeg terug op sleeptouw. De Tunesiër speelde 540 van de 630 minuten, oftewel 86%.

2. Kenny Saief
De flankspeler van Anderlecht mag er dan wel niet zoveel plezier beleven, bij zijn nieuwe club groeide hij meteen uit tot een basispeler. Bij Paars-Wit miste hij nog geen minuut (630 minuten), maakte hij al één doelpunt en gaf hij er ook al twee assists. Benieuwd wat er volgend seizoen met de huurling van KAA Gent gebeurd...

3. Mamadou Koné
De aanvaller van Eupen strijdt momenteel voor het behoud, maar bleek daar wel al cruciaal te zijn. Ondanks zijn schorsing van één wedstrijd kon de Ivoriaan van Leganes er toch al drie keer scoren in 520 minuten (83% van het maximaal aantal speelminuten).

4. Ibrahima Seck
De middenvelder van KRC Genk kwam net als trainer Philippe Clement over van Waasland-Beveren en is er al niet meer weg te denken. Hij scoorde het levensbelangrijk doelpunt tegen KV Kortrijk in de halve finale van de Croky Cup en mag zich wellicht opmaken voor PO1. Seck speelde tot nu toe in alle wedstrijden van Genk (810 minuten).

5. Matej Mitrovic
De Kroaat die gehuurd wordt van Besiktas mag dan misschien wel deel uitmaken van de wankele defensie van Blauw-Zwart, belangrijk is hij er wel. Hij speelde in 92% van de gevallen sinds zijn komst, ofwel 495 op 540 minuten. Scoorde tevens ook op Sclessin met het hoofd.

6. Aristote Nkaka
De enige wintertransfer van KV Oostende, maar wel een héél belangrijke. De jonge Belgische middenvelder kwam over van Moeskroen en maakte er meteen indruk. Hij is niet meer weg te denken bij de Kustboys met reeds 359 speelminuten (99%) en één assist. Hij miste slechts één minuut toen hij met rood van het veld moest tegen STVV.