Are you watching, 1A? Dit zijn de 10 topschutters uit Tweede Klasse, met enkele oude bekenden!

De Belgische Tweede Klasse, de Challenger Pro League, staat erom bekend een erg spektakelrijke competitie te zijn. Ook dit seizoen is dat het geval. Na zestien speeldagen bevindt de top vijf zich allemaal binnen vier punten van elkaar. En ook in de topschutterstand is het spannend.

Rocha topschutter na hattrick

De topschutterslijst wordt aangevoerd door Leonardo Miramar Rocha, de 25-jarige spits van Lierse Kempenzonen. Hij wist maar liefst twaalf keer te scoren in zestien matchen. Vrijdagavond wist hij pas de koppositie te veroveren na een knappe hattrick tegen de beloften van Standard. Zijn goals vind je onderaan dit artikel.

Opvallend is dat Rocha twee seizoenen in onze hoogste afdeling voetbalde: in de seizoenen 19/20 en 21/22 was hij actief voor Eupen. Hij kwam in totaal slechts negentien keer in actie en wist daar geen enkele keer te scoren. Groot contrast met dit seizoen dus. 

Top 10 topschutters Challenger Pro League. 

Na de voorlopige topschutter Rocha vervolledigen Lucas Stassin (Anderlecht) en Thierno Barry (Beveren) de top drie. Thibo Baeten (Beerschot) en Thibaut Van Acker (Lierse Kempenzonen) volgen met 9 doelpunten. Op plaats zeven staat Souleymane Anne van Virton met zeven goals, Mickaël Biron van RWDM legde er al zes in het mandje. Afgelopen weekend ging Twitter compleet ontploffen na een niet gefloten penalty tegen Club NXT. De plaatsen acht tot tien worden vertegenwoordigd door Mbokani (Beveren), Martinez (Lommel) en Thórisson (Beerschot), elk met vijf doelpunten.

Oude bekenden Thibaut Van Acker en Dieumerci Mbokani

In de lijst merken we direct opvallende namen op met een geschiedenis in onze Jupiler Pro League. Dieumerci Mbokani ontgoochelt enigzins met vijf doelpunten en een achtste plaats, maar hij kwam slechts in acht wedstrijden aan de bak. Spitsbroeder bij Beveren Thierno Barry doet het overigens wel erg goed. Mbokani speelde nog voor Standard (120 matchen, 50 goals), Anderlecht (79 matchen, 48 goals) en Antwerp (105 matchen, 52 goals). , hij deed de netten al elf keer trillen in zestien matchen.

Ook Thibaut Van Acker komt terug in de lijst. Opvallend, want hij is een rasechte middenvelder. Voor Club Brugge speelde hij 52 wedstrijden en scoorde hij geen enkele keer, voor Cercle Brugge vond hij vijf keer de weg naar de netten in 97 (!) matchen. Dit seizoen doet hij met negen goals in zestien wedstrijden alvast veel beter dan in de rest van zijn professionele carriére opgeteld.

Knappe hattrick van Leonardo Rocha tegen beloften Standard 

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link