Zweedse fans steeds enthousiaster over JPL-spits na nieuwe goal: "Koning!"

Gustaf Nilsson is één van de vele spelers die op de positieve vibe bij Union meesurft en boven zichzelf uitstijgt. Twee jaar geleden speelde hij nog in de derde klasse van Duitsland, maar tegenwoordig is hij dé spits van de Zweedse nationale ploeg. Hij scoorde al in de 5-2 nederlaag tegen Portugal vorige week en ook tegen Albanië wist hij het doel te vinden. 

Gustaf Nilsson vs Albanië

Tegen Portugal viel hij nog in voor Sporting CP-spits Viktor Gyökeres, maar tegen Albanië mocht de Union-aanvaller in de basis starten. Met Alexander Isak en Dejan Kulusevski op de flanken en Emil Forsberg achter hem was de lange Zweed omringd door spelers van wereldklasse. Toch viel hij niet uit de toon en maakte hij op assist van Kulusevski zijn derde in vier interlands voor Zweden. Zijn eerste twee verzamelde hij al in 2018, zes jaar geleden. Er was initieel wat scepticisme rondom zijn plek in de selectie, maar de Zweden lijken hem steeds meer te appreciëren. Voetbalflitsen bundelde enkele tweets over Nilsson:

"Koning Gustaf Nilsson"

"Gustaf Nilsson heeft zijn waarde bij de nationale ploeg zeker verhoogd na deze twee wedstrijden."

"Ondanks zo weinig internationale wedstrijden voelt hij zich erg op zijn gemak in het blauw en geel. Indrukwekkend."

"Toch leuk Gustaf Nilsson."

"Nilsson zal Isak snel inhalen 🫢 Isak 10 doelpunten in 43 wedstrijden, Nilsson 3 doelpunten in 4 wedstrijden"

"Het doelpunt maakte Nilsson toch goed af"

Bekijk de knappe goal van Nilsson tegen Portugal:

Het Zweden van Nilsson zullen de Rode Duivels in ieder geval niet tegenkomen op het EK, Engeland daarentegen kan wel een tegenstander zijn van de Belgische nationale ploeg...