De allereerste doelpuntenmakers van de laatste 11 WK's, met Enner Valencia én een Belg!

Zondagmiddag werd de tweeëntwintigste editie van de Wereldbeker op gang getrapt. De kritiek op de openingsceremonie was voor de wedstrijd al fors en helaas kon de wedstrijd zelf de voetbalfans ook niet van de sokken blazen. Qatar was enkele maten te klein voor Ecuador, dat uiteindelijk met een 0-2 zege aan de haal ging. Grote man was kapitein Enner Valencia. De spits van Fenerbahçe trof twee keer raak en komt zo in een leuk lijstje met spelers die de allereerste goal maakten op een WK.

Eerste doelpuntenmakers op een WK

Deze heren scoorden de afgelopen elf WK's het eerste doelpunt: Enner Valencia, Yuriy Gazinskiy, Marcelo (owngoal tegen Kroatië), Siphiwe Tshabalala, Philipp Lahm, Papa Bouba Diop, César Sampaio, Jürgen Klinsmann, François Omam-Biyik, Alessandro Altobelli & Erwin Vandenbergh. Die laatste deed dat in de openingsmatch tegen Argentinië, toen België in 1982 voor een heuse stunt zorgde. 

Eerste doelpuntenmakers op een WK

Eerste doelpuntenmakers op een WK

Het doelpunt van Vandenbergh kan je hier nog eens bekijken:Ben jij een échte fan van de Rode Duivels? Waag je dan aan onze WK-quiz!

Ook interessant