Voorbeschouwing EURO 24 finale: Spanje - Engeland

De finalisten voor het Europees kampioenschap 2024 zijn gekend. Spanje neemt het op tegen Engeland in de strijd om de felbegeerde titel. De finale wordt zondagavond gespeeld in het Olympiastadion in Berlijn om 21u00.

Wil je zelf een online sportweddenschapp afsluiten? Registreer je dan bij Unibet!

Engeland op het EK 2024

Terwijl Gareth Southgate vooraf en tijdens het EK heel wat kritiek te verduren kreeg van de Engelse fans, heeft hij de Three Lions toch opnieuw naar de finale geleid. Toch liep dat niet van een leien dakje, want tussen hun openingswedstrijd tegen Servië (0-1) en de halve finale tegen Nederland (1-2) kon Engeland geen enkele wedstrijd in de reguliere speeltijd winnen.

In de poulefase speelden ze gelijk tegen Denemarken (1-1) en Slovenië (0-0). Als groepswinnaar werden ze tegen Slovakije geloot. Een gelijkmaker van Jude Bellingham in de slotfase van de wedstrijd bracht hen tot bij verleningen, waarin Harry Kane het winnende doelpunt scoorde.

Ook in de kwartfinales tegen Zwitserland hadden de Engelsen het knap lastig. Na een 1-1 gelijkspel waren het uiteindelijk penalty’s die voor de beslissing zorgden. Tot slot kwamen ze tegen Nederland al snel op achterstand in de halve finale, maar Kane zette de bordjes vrijwel meteen gelijk via een discutabele penaltyfase. Engeland drukte door en Ollie Watkins schoot in de 90e minuut de winnende treffer tegen de netten.

Spanje op het EK 2024

Spanje ontpopte zich tot de grote favoriet na de poulefase, waarin ze vlot wonnen van Kroatië, Italië en Albanië. Ze scoorden maar liefst 5 keer en hielden 3 keer een clean sheet. Dat is wat we noemen een perfect rapport.

Ook in de achtste finales geraakten ze probleemloos voorbij Georgië. Ze dikten hun doelpuntensaldo aan tot 9 na een makkelijke 4-1 overwinning. De eerste echte confrontatie volgende in de kwartfinales, waarin ze het opnamen tegen Duitsland. Spanje speelde voor het eerst in dit toernooi gelijk, maar in de verleningen zorgde Mikel Merino in de 119e minuut voor de ultieme ontlading.

In de halve finale tegen Frankrijk werden ze al snel op achterstand gezet en als er een ploeg is waar je niet tegen wil achtervolgen is het wel Les Bleus. Spanje liet zich echter niet uit haar lood slaan en voetbalde verder met wat het grootste gemak leek. In enkele minuten tijd zetten ze via een historische wereldgoal van Lamine Yamal en een eveneens prachtig doelpunt van Dani Olmo de bordjes op 2-1. Meteen ook de eindstand.

Voorbeschouwing Spanje - Engeland

We krijgen een finale tussen twee absolute grootmachten in het voetbal. Spanje zal dankzij hun geweldig toernooi als favoriet starten, maar de Engelsen lieten dan weer zien dan je nooit klaar bent met hen.

Terwijl de Spanjaarden zich met veel flair naar de finale voetbalden, bleef Engeland vooral onder de radar. Kan dat in hun voordeel spelen door zo Spanje te verrassen? Of blijft Spanje haar uitstekende vorm ook tot in de finale van de EK doortrekken?

Bij Unibet kunnen al je combinatieweddenschappen je tot 50% meer opleveren dankzij de Combo Booster!