Extra Time wordt maandag opgenomen bij opmerkelijke amateurclub: vorig seizoen gestart met 57/57!

De kantine van KJV Kruibeke was maandagavond de 'arena' voor de derde aflevering van het nieuwe Extra Time-seizoen. Dat was natuurlijk maar tijdelijk, want wekelijks trekken de makers elders om verschillende amateurclubs een kans te geven om het programma te hosten. Zo weten we al waar de aflevering van volgende week zal plaatsvinden, namelijk in de kantine van Crossing Vissenaken, een club uit Vlaams-Brabant.

Extra Time kantine Crossing Vissenaken

Maandagavond kwam er veel kritiek op de opvallende intro van Extra Time. Die zal er volgende week (maandag 2 oktober) normaal gezien opnieuw zijn, maar dan in de kantine van Crossing Vissenaken. Dat is een club uit de provincie Vlaams-Brabant (Tienen) die sinds dit seizoen uitkomt in Tweede Provinciale. Momenteel tellen ze na vier speeldagen echter nog nul punten en staan ze zo op een troosteloze laatste plaats. Dat is zeker geen schande, want de club komt over van Derde Provinciale, waar het vorig seizoen kampioen werd.

Crossing Vissenaken geschiedenis

Even wat geschiedenisles over de club uit Vlaams-Brabant. Op 6 februari 1966 werd de club gesticht door François Froment. Vijf maanden later sloot de club zich aan bij de Belgische voetbalbond. Twintig jaar geleden werd op de voormalige gronden van het OCMW een nieuw complex gebouwd. Tussen 2014 en 2018 speelde de club vier seizoenen lang in Tweede Provinciale, tot het degradeerde naar Derde Provinciale. Nadien was promotie telkens een doel, maar daar slaagde Vissenaken vooralsnog niet in. Tot eind vorig seizoen dus!

Crossing Vissenaken A kampioen Derde Provinciale D Brabant

Crossing Vissenaken stond vorig seizoen 220 dagen op kop in Derde Provinciale en was de terechte kampioen met 79/90. Ze verloren slechts drie keer: thuis tegen Boutersem United, uit tegen Tielt-winge en thuis tegen Out-Hoegaarden B. Aan die laatste twee nederlagen hoeven we niet teveel belang te hechten, want de titel was dan al (zo goed als zeker) binnen. Die titel hadden ze trouwens voornamelijk te danken aan hun spits Nicolas Lentini. Hij scoorde letterlijk bijna elke wedstrijd en maakte zelfs meerdere hattricks. Hij scoorde in totaal 39 doelpunten op 30 wedstrijden wat heel erg straf is. Dat maakte hem ook de topschutter van 3de Provinciale D in Vlaams-Brabant. Leuk feitje: Vissenaken begon vorig seizoen met een 57/57 nadat het negentien matchen op rij won. Maandag vormt hun kantine dus de arena voor de vierde aflevering van Extra Time. Een leuk verhaal!

Vorig seizoen schreven we reeds een artikel over Vissenaken toen ze zich kroonden tot kampioen:

Crossing Vissenaken kampioen Derde Provinciale D

Twee seizoenen geleden speelde de toenmalige Derde Provincialer een bekerwedstrijd op Daknam tegen Lokeren-Temse, ongetwijfeld hun mooiste affiche ooit! Met een 3-0 resultaat mochten ze met opgeheven hoofd naar huis.

Ook interessant