Ex-RSCA-chouchou grote held na goal en assist in 2-4 winst: " Beste verdediger in Ligue 1!"

Ongetwijfeld herinner je je Chancel Mbemba nog. Tussen 2013 en 2015 blonk hij wekelijks uit bij paars-wit en dwong zo zijn transfer af naar Newcastle. Na een serieuze omweg bij Porto van vier jaar, kwam Mbemba in de zomer van 2022 bij Marseille terecht. De Franse club speelt een eerder wisselvallig seizoen, maar staat voorlopig op een zesde plaats in de Ligue 1. Afgelopen weekend won Marseille met 2-4 van Lorient. Chancel Mbemba was dé uitblinker met een doelpunt en een assist als centrale verdediger.

Chancel Mbemba vs Lorient

Niet alleen ex-Club-verdediger Sylla doet het goed in de Ligue 1, maar ook Chancel Mbemba is er sterk bezig. De ex-verdediger van Anderlecht scoorde in veertien wedstrijden twee doelpunten en gaf er één assist. Daarmee doet hij als centrale verdediger beter dan het peperdure en zogenaamde koningskoppel Kolo Muani en Dembélé van PSG. Afgelopen weekend was hij met een assist en een doelpunt de man van de wedstrijd. Deze prestatie is ook de fans van Marseille niet ontgaan. Ze bejubelen hem dan ook op 'X'.

"Dit seizoen heeft Mbemba meer doelpunten dan kolo muani en dembele samen 🤣🤣🤣"

"Mbemba is de beste verdediger in Ligue 1. Een verdediger die doelpunten maakt met precieze kopballen zoals Sergio Ramos toen hij bij Madrid was."

 "Mbemba is sinds het begin van het seizoen weer op zijn best."

"Met dit niveau staat Mbemba in dezelfde lijn als Blanc en Van Buyten, twee verdedigers die even effectief waren voor het doel."

"Mbemba ik hou van hem" 

 "Chancel Mbemba heeft dit seizoen meer doelpunten gemaakt dan kolo muani + dembele 😭😭"

Chancel Mbemba vs PSG

Eerder dit seizoen stond Mbemba tegen PSG 90 minuten tussen de lijnen, maar kon niet verhinderen dat Marseille met het schaamrood op de wangen van het veld moest lopen. Het werd 4-0 en Mbemba was kop van jut bij de fans.

"Mbemba: 2 op 10."

"Mbemba heeft het niveau van derde klasse."

"Spelers die we niet meer mogen zien bij Marseille: Correa, Aubameyang, Veretout, Mbemba, Zeoual."

"Mbemba is echt onaantastbaar. Terwijl hij catastrofaal speelt, is het Balerdi die naar de kant moet."

"Veretout, Rongier en Mbemba gaan deze match gewoon uitspelen..."

"Mbemba is omgewisseld met zijn broer, je kan echt niet verdedigen op die manier."

Jaren geleden scoorde Mbemba nog in Europa voor Anderlecht, tegen Galatasaray:

Ook interessant