Opvallend: Nieuwe kampioen in de JPL kan al in december 2020 gekend zijn

De Pro League heeft een uitgebreid coronaprotocol opgesteld. Het gaat onder meer over het vieren van doelpunten, het uitstellen van wedstrijden én de gevolgen bij een vervroegde stopzetting van de competitie.

Waasland-Beveren

De Pro League kende afgelopen seizoen zware, juridische geschillen omwille van de stopzetting na 29 speeldagen. Waasland-Beveren zou dan degraderen, terwijl er nog één speeldag was te gaan. De gevolgen kennen we allemaal: Waasland-Beveren trok naar de rechtbank en kreeg zijn gelijk. Het mag in Eerste Klasse A blijven.

Kan niet meer

Komend seizoen zal zoiets niet meer kunnen. Alle profclubs hebben beslist dat bij een vervroegde stopzetting van de competitie, de huidige stand als eindklassement zal tellen van zodra er meer dan 50% van de wedstrijden in de reguliere competitie is afgewerkt. Zo is het niet meer mogelijk dat een ploeg in beroep kan gaan of zijn situatie kan aanklagen. Een voorbeeld: indien de competitie eind december op speeldag 18 wordt stopgezet omwille van het coronavirus, dan is de huidige leider kampioen.

Ook interessant