Belg-in-vorm glipt uit handen: opgeroepen voor Congo... Ex-belofteninternational én 53 JPL-duels!

Doet de naam Rocky Bushiri nog een belletje rinkelen? In het verleden kende de Belg nog enkele periodes in de Jupiler Pro League: KV Oostende, KAS Eupen, KV Mechelen en STVV. In totaal verzamelde de 23-jarige verdediger 53 duels in onze pintjesliga, waarvan de meeste Am Kehrweg. Sinds vorige zomer is hij echter definitief aan de slag bij Hibernian, in de Schotse eerste klasse. Daar speelde hij het afgelopen seizoen uitstekend, ondanks zijn blessurelast.

Rocky Bushiri opgeroepen voor Congo

Bushiri stond jaren te boek als een groot Belgische talent op defensief vlak. Vooral bij Eupen speelde hij zich serieus in de kijker. Het hoeft niet te verbazen dat hij de Belgische jeugdreeksen doorliep: in 2018 maakte hij zelfs zijn debuut voor de nationale beloften. Als 18-jarige mocht hij toen zeven keer opdraven onder het bewind van Johan Walem. Ondertussen is Bushiri 23 jaar en actief bij Hibernian, waar hij uitgroeide tot een echte sterkhouder. Een vervelende enkelblessure gooide echter serieus wat roet in het eten. Maar na regen komt zonneschijn: Bushiri werd opgeroepen voor de nationale ploeg van Congo. De kans dat hij ooit nog voor België uitkomt, wordt daardoor zeer klein.

Hibernian-fans over terugkeer Rocky Bushiri

Enkele weken geleden maakte Bushiri zijn heroptreden in de competitie. De centrale verdediger was bezig aan een sterk seizoen, maar kampte met een enkelblessure. De fans waren zeer gelukkig om hem terug te zien.

"Geweldig om je terug op het veld te zien, grote man. Je zult schitteren volgend seizoen"

"Welkom terug, Rocky!"

"We houden van je, Rocky"

"Welkom terug grote man"

"Welkom terug grote Rockstar, we hebben je gemist man"

"Welkom terug held, denk dat je een grootst seizoen zult spelen volgend jaar"

Rocky Bushiri carrière

De meeste wedstrijden in België speelde de centrale verdediger voor KAS Eupen (36 wedstrijden). Voor KV Oostende en STVV speelde hij een pak minder duels. Bij de kustploeg stond hij acht keer op het veld en bij de Limburgers zeven keer. Ook voor KV Mechelen speelde hij zes matchen. Bij zijn huidige club Hibernian speelde hij in totaal al 35 matchen. De Schotten speelden een keurig seizoen, maar grepen helaas net naast de Europese tickets met een vijfde plaats in de eindstand.

In Schotland is Bushiri bijzonder populair: