Jean-Marie Dedecker schiet met scherp richting (Club-)supporters: "Dat is de totale omkering!"

Jean-Marie Dedecker is niet schuw van een uitdagende uitspraak, zo bleek al in het verleden, toen hij onder meer Eden Hazard een klein vetgemest dikkerdje noemde. De burgemeester van Middelkerke gaf op Nieuwjaar een interview in Het Nieuwsblad, samen met onder meer José De Cauwer en Frank Raes. Hij had het bijvoorbeeld over Carl Hoefkens die onlangs werd ontslagen als coach van Club Brugge.

José De Cauwer en Jean-Marie Dedecker

José De Cauwer vond het frappant dat Carl Hoefkens ontslagen werd ondanks dat de spelers nog altijd achter hem stonden. Omdat de Club Brugge-supporters riepen "Hoefkens buiten", zou hij uiteindelijk ontslagen worden. De wielercommentator vindt dat er teveel macht ligt bij de fans. Jean-Marie Dedecker heeft daar zo zijn eigen mening over en heeft een verklaring beet.

Ontslagen Carl Hoefkens 

"De supporters zijn baas omdat je hen die macht geeft. Na de match allemaal onderdanig op de knieën voor de Ultra's. Dank u, dank u om voor ons te supporteren. Dat is de totale omkering", aldus Jean-Marie Dedecker. Hij heeft het uiteraard niet alleen over de supporters van Club Brugge, maar in dit geval ging het specifiek over het geval Hoefkens.

JEAN MARIE DEDECKER CLUB BRUGGE FANS

Jean-Marie Dedecker is een man met zijn hart op de tong. De 70-jarige politicus had het in Het Nieuwsblad ook over Louis Van Gaal, die in beeld zou zijn om de nieuwe Belgische bondscoach te worden. Na het vertrek van Roberto Martinez passeerden al verschillende namen de revue. Michel Preud'Homme, Thierry Henry en Louis Van Gaal zijn de namen die momenteel het luidst klinken in de wandelgangen. Als het van Jean-Marie Dedecker afhangt, wordt het zal zeker niet Louis Van Gaal...

Jean-Marie Dedecker over Belgische bondscoach

"Neen, Van Gaal is geen goeie opvolger van Martinez. Hij is zo zot als een achterdeur", opent Dedecker zijn betoog. En zo gaat het maar verder. "Komaan, een zeventigplusser kan je geen bondscoach meer maken, toch?". Hij haalde er ook een opvallende uitspraak van zijn zoon bij: "Mijn zoon die wil nog een stap verder gaan. Hij vindt dat mensen van boven de zeventig niet meer zouden mogen stemmen". Het is dus meer dan duidelijk, Louis Van Gaal mag niet de nieuwe Belgische bondscoach worden volgens Jean-Marie Dedecker.