Opnieuw aan kop... promovendus staat gedeeld eerste in 2e Nationale na fusie in 2018!

Het Oost-Vlaamse team KFC Voorde-Appelterre is aan een geweldig seizoen bezig. De Oost-Vlamingen staan gedeeld eerste met Eendracht Aalst in Tweede Nationale. Dit nadat de club vorig seizoen nog maar de promotie maakte uit Derde Nationale. De Oost-Vlamingen werden tweede afgelopen seizoen en konden hun promotie afdwingen dankzij eindrondewinst tegen ASV Geel. De club won afgelopen zaterdag nog met 5-1 van het West-Vlaamse KSV Oostkamp.

KFC Voorde-Appelterre fusie

De Oost-Vlaamse club is eigenlijk een fusieclub die ontstaan is in 2018 tussen SV Voorde en KE Appelterre-Eichem. Er waren bij Appelterre al veel eerder plannen om te fuseren, maar gesprekken met KVK Ninove leverden niets op. In 2016 kwamen de eerste gesprekken op gang met SV Voorde, maar die leverden niets op. Twee jaar later, in 2018 werden de onderhandelingen hervat en werd er toch een akkoord gevonden. In hun eerste seizoen in Eerste Provinciale eindigde de club achtste.

Huidige seizoen KFC Voorde-Appelterre

De promovendus doet het dit seizoen dus uitstekend zoals eerder vermeld. De club in groen en rood staat gedeeld eerste met traditieclub Eendracht Aalst, dat wel nog een inhaalmatch tegoed heeft. De Oost-Vlamingen konden dit seizoen als zestien keer scoren, enkel Merelbeke (19) en de U23 van Cercle Brugge (17) doen voorlopig beter. Daarnaast slikten ze nog maar vier tegendoelpunten. Zullen ze twee jaar op rij promoveren? Toch erg straf van deze Oost-Vlaamse fusieclub!

Hieronder zie je een video met enkele interviews na de promotiewedstrijden tegen ASV Geel:

Ook interessant