Sir Alex Ferguson: ''Het ging niet goed bij Mourinho, de emoties kregen de overhand''

Sir Alex Ferguson vindt dat José Mourinho zijn werk prima uitvoert bij Manchester United. De Schotse ex-oefenmeester was in het verleden bijzonder succesvol als trainer bij The Red Devils en stelt dat de 53-jarige Mourinho nu controle heeft over het team.

"Ik deed het op een andere manier dan José, omdat ik de voetbalclub wilde opbouwen met behulp van jonge spelers", vertelt Ferguson tegenover de BBC. "Maar goed, United was niet goed bezig en dat moet je zien op te lossen. Ik heb het idee dat Mourinho die oplossingen heeft. In een eerder stadium dit seizoen zag je nog dat zijn keuzes niet goed uitpakten, waarna de emoties de overhand kregen. Maar als je hem nu ziet, is hij kalm en heeft hij de controle."

Hij vervolgt: "Je kunt nu zien dat hij grip op de club heeft. Het team speelt heel goed en is bij vlagen heel onfortuinlijk geweest. Er werd zes keer met 1-1 gelijkgespeeld en in elke wedstrijd werd de tegenstander aan flarden gespeeld. Als Mourinho met United niet zo vaak gelijk had gespeeld, streed het nu samen met Chelsea om de titel. Daarin heeft Mourinho dus geen geluk gehad, maar daarmee moet je leren leven'', aldus Ferguson.