Waarom worden Seraing-Westerlo en STVV-Antwerp dit weekend vroeger afgetrapt?

Dit weekend staat de laatste speeldag van de reguliere competitie op het programma. Traditiegewijs worden alle Jupiler Pro League-wedstrijden dan op het zelfde tijdstip afgewerkt. Dit om alles eerlijk te laten verlopen en competitievervalsing tegen te gaan. Het aftrapuur werd normaal voor alle negen de partijen nu zondag om 18u30 voorzien, maar toch zullen twee matchen vroeger worden afgewerkt. Net als vorig seizoen. Waarom? Voetbalflitsen zocht het even voor jullie uit!

Waarom worden 2 wedstrijden vroeger gespeeld dit weekend?

Zondagavond om 18u30 worden deze zeven partijen afgetrapt: Club Brugge-Eupen, Anderlecht-KV Mechelen, Gent-KV Oostende, OH Leuven-Standard, KV Kortrijk-Union, Zulte Waregem-Cercle Brugge en Charleroi-Genk. Buiten de wedstrijd tussen KV Kortrijk en Union is er in elke partij nog wel één ploeg die voor iets strijdt. Zij het voor het behoud, een ticket voor de Champions' Play-Offs of het laatste ticket voor de Europe Play-Offs. Het is dan ook logisch dat ze tegelijkertijd worden afgewerkt.

Waarom Seraing-Westerlo en STVV-Antwerp vroeger?

Seraing-Westerlo (zaterdag om 18u15) en STVV-Antwerp (zondag om 13u30) worden echter vroeger op een ander tijdstip afgewerkt. Dit is puur een beslissing van Eleven Sports, want voor de rechtenhouder is het natuurlijk interessant als ze de kijkers wat kunnen verspreiden over het weekend. Beide wedstrijden die vervroegd werden, spelen geen enkele rol meer voor degradatie of een play-offsticket. Seraing is al zeker van degradatie, terwijl Westerlo al zeker is van deelname aan de Europe Play-Offs. STVV is sowieso al gered, terwijl Antwerp al zeker is van deelname aan de Champions' Play-Offs. Er zijn veel tegenstanders van deze verschuivingen, maar ze zijn wel een feit!

Hieronder bundelden we enkele kwade reacties van voornamelijk STVV en Antwerp-supporters. Zij vinden het niet kunnen dat hun plannen een week op voorhand zomaar moeten veranderd worden:

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link