Maak kennis met Sophie de Vries, de Nederlandse vrouw van Jan Vertonghen

Rode Duivel Jan Vertonghen speelt momenteel voor RSC Anderlecht. Paars-wit nam hem in de zomer van 2022 transfervrij over van het Portugese Benfica, waar hij twee jaar vertoefde. Zijn langste periode in zijn professionele carrière voetbalde de nu 36-jarige verdediger echter voor Tottenham. Bij de Spurs speelde Vertonghen namelijk acht seizoenen, helaas zonder er prijzen te winnen. Daar nog eens voor kwam hij uit voor Ajax, waar hij tevens opgeleid werd en zijn jeugd meemakte. In al die jaren werd Vertonghen gesteund door Sophie de Vries, zijn prachtige, Nederlandse vrouw. Tijd om haar wat beter te leren kennen.

Vrouw Jan Vertonghen

Jan Vertonghen leerde Sophie de Vries in 2006 kennen op de middelbare school in Amsterdam, toen hij reeds voor de Ajax-jeugd uitkwam. Sophie is een rasechte Nederlander en de twee stapten in het huwelijksbootje in 2014. Samen vormen ze een gelukkig gezin met drie kinderen (dochter Layla en zoontjes Ilay en Dani Rob). In 2019 deed Vertonghen in een openhartig interview met 'Het Parool' een boekje open over zijn privéleven: ''Sophie is theatermaakster. Als zij een voorstelling heeft, ga ik altijd kijken, al moest ik de laatste keer een wedstrijd spelen. Elke twee maanden is er wel een première, altijd in Amsterdam. Ik heb een hoop theaters gezien''. Shani Van Mieghem is dan weer de vrouw van Antwerp-verdediger Toby Alderweireld.

Sophie De Vries

''Sophie en ik praten gewoon over elkaars werk. Vrouwen denken dat ze verstand hebben van voetbal en de laatste tijd heeft ze veel bijgeleerd, maar van tactische dingen snapt ze weinig. Ze kan wel zeggen dat ik niet zo op de scheidsrechter moet schelden of dat ik niet zo moet schreeuwen. Op theatergebied kom ik weer niet met de grote inzichten'', aldus Jan Vertonghen. Voetbalflitsen bundelde enkele foto's van het echtpaar. Sophie de Vries blijft het liefst uit de schijnwerpers. De Nederlandse vrouw van Jan Vertonghen heeft namelijk geen Instagram, Facebook of Twitter. De foto’s hieronder hebben we dan ook gevonden op het Instagram-account van haar man.