THROWBACK VIDEO: alle bijtincidenten van Luis Suarez op een rijtje (Bakkal, Ivanovic en Chiellini)

Luis Suarez viert vandaag, 24 januari 2023, zijn 36ste verjaardag. Momenteel komt hij uit voor het Braziliaanse Gremio, maar in zijn hoogdagen maakte hij furore bij onder meer Ajax, Liverpool en FC Barcelona. En wie denkt aan Suarez, denkt natuurlijk ook aan zijn bijtincidenten. Zo beet hij tijdens zijn carrière meermaals spelers van de tegenpartij. Hieronder zetten we alle voorvallen nog eens duidelijk op een rijtje. Wist jij trouwens dat de man ooit geel kreeg na het meekijken op de VAR-monitor? LOL!

Ajax vs PSV

In november 2010 is er het altijd beladen duel tussen Ajax en PSV. Luis Suarez staat uiteraard in de spits en plots bijt hij Otman Bakkal in de hals. Het levert hem zeven wedstrijden schorsing op. 

Liverpool vs Chelsea

In april 2013 neemt Liverpool het thuis op tegen Chelsea. Luis Suarez slaat opnieuw toe en bijt deze keer Chelsea-verdediger Branislav Ivanovic in de schouder. De Uruguayaan excuseert zich nadien, maar krijgt wel een schorsing van tien wedstrijden.

Uruguay vs Italië

Het derde incident vindt deze keer plaats op het WK in Brazilië (2014). In de groepspartij tegen Italië bijt de aanvaller verdediger Giorgi Chiellini. Deze keerd werd hij voor negen matchen geschorst. Tot zover het derde en laatste bijtincident van Luis Suarez

Alle bijtincidenten van Luis Suarez in beeld gebracht:

Net binnen