Veel lof voor Vermant: “Romeo kan dé spits van Club Brugge worden”

Romeo Vermant heeft zich afgelopen weekend in de harten van alle Club Brugge-supporters gespeeld. De 20-jarige aanvaller scoorde namelijk zijn eerste profgoal voor Blauw-Zwart… en wat voor eentje. Meteen een treffer tegen grote rivaal Anderlecht. Vermant krijgt dan ook heel wat lof uit verschillende hoeken.

Mignolet over Vermant

Simon Mignolet was alvast erg trots op zijn ploegmaat: "Het was absoluut mooi om Romeo te zien scoren. Bovendien toont hij niet alleen aanvallende kwaliteiten, maar doet hij ook zijn verdedigende werk. Een dikke pluim voor hem en alle andere jongens die openbloeien. Ze kunnen ons op lange termijn alleen maar sterker maken. Romeo kan zelfs dé spits van Club Brugge worden."

Vandenbempt over Vermant

Ook analist Peter Vandenbempt merkte de jonge aanvaller positief op: “Voorin zagen we natuurlijk een mooi verhaal met Romeo Vermant”, begint hij. “Een treffelijke voornaam daarvoor natuurlijk, een spits die ze bij Club graag zien, vol overgave, heel veel sweat en gisteren dan zijn allereerste goal in het shirt van de A-ploeg van Club Brugge, dus ook een beetje glorie.”

Degreyse over Vermant

Net als Marc Degreyse, die geniet van de jeugdigheid bij Club Brugge: “De jonge gasten zoals Vermant, Seys, De Cuyper, Talbi en zelfs Ordoñez hebben honger en zijn gretig. Zij willen zich bewijzen. Daar kunnen die ‘jonge’ gasten van Anderlecht nog iets iets van leren.”

Sven Vermant over zoon Romeo

Tot slot was ook papa Sven uiteraard erg trots op zijn zoon: “Wat Romeo typeert, is dat hij altijd snel de focus kan verleggen. Ook nu fixeert hij zich meteen op die volgende bekermatch. Hij is iemand die leeft voor zijn sport. Ik ben er om hem te ondersteunen, maar hij is intussen 20. Hij schrijft zijn eigen verhaal en maakt zijn eigen keuzes. En het is ook zijn verdienste wat hij zondag gerealiseerd heeft.”

Romeo Vermant